Csatlakoztatás

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain | 2023: E 450 4MATIC (WLTP (vorläufige Angabnen): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 8,7-7,9 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 198-180 g/km); AVANTGARDE Line; Exterieur: MANUFAKTUR alpingrau uni; Interieur: Leder tonkabraun;WLTP (vorläufige Angabnen): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 8,7-7,9 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 198-180 g/km* Mercedes-Benz E-Class All-Terrain | 2023: E 450 4MATIC (WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 8.7-7.9 l/100 km; combined CO2 emissions: 198-180 g/km), AVANTGARDE line; exterior: MANUFAKTUR alpine grey solid; interior: Leather tonka brown;WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 8.7-7.9 l/100 km; combined CO2 emissions: 198-180 g/km*

Ideális lakókocsik és társaik számára. a nagy pótkocsiterhelésnek köszönhetően.
Az új E-osztályú kombi: vontatójármű jellemzői

  • Minden modell fékezett vontatási kapacitása meghaladja a két tonnát és 84 kg-os nyelvsúly
  • Igény szerint teljesen elektromos összecsukható és kihajtható vonóhorog rendelhető
  • Hasznos kiegészítő funkciók, mint például az MBUX utánfutó üzemmód és a Trailer Maneuvering Assist (opcionális)

Legyen szó lakókocsiról, szabadidős vagy munka utánfutóról vagy kerékpártárolóról – az E-osztályú kombi mindig is bevált vontató- és szállítójármű. Az új generáció is pontokat fog szerezni pl. lakókocsisok. Ehhez egyrészt hozzájárul a nagy, 2100/750 kilogrammos vontatási kapacitás (fékezett/fékezés nélkül). Minden modellre érvényesek, beleértve a plug-in hibrid hajtással rendelkezőket is. Másrészt számos praktikus funkció, mint például az opcionális Trailer Maneuvering Assist és a Trailer Mode az MBUX rendszerben megkönnyíti a manőverezést. A nyelv súlya 84 kilogramm – tehát az e-bike szállítása megengedett.

Az opcionális pótkocsi-csatlakozó teljesen elektromosan be- és kihajtható. A működés teljesen elektromosan történik a csomagtérajtóban lévő gombbal vagy a központi kijelzőn keresztül. Amint a gomb jelzőfénye kialszik, a tengelykapcsoló megfelelően be van kapcsolva és használatra kész.

A vonóhoroggal kombinálva a kombi alapfelszereltségként ESP® pótkocsi-stabilizátorral van felszerelve. A biztonsági rendszer automatikusan beavatkozhat kritikus helyzetekben, ha pótkocsival halad. A jármű automatikusan felismeri az utánfutót, amint az elektromos csatlakozódugót csatlakoztatja. Az ESP® stabilizáló funkciók 65 km/h sebességtől automatikusan aktiválódnak. Ha nemkívánatos szövést észlel, a pótkocsi stabilizáló rendszer ezt aktívan ellensúlyozza a kerékspecifikus, kölcsönös fékezési beavatkozások segítségével. A legtöbb esetben ez már elegendő a veszélyes rezgések csökkentésére. Szükség esetén a rendszer csökkenti a jármű sebességét is: ehhez a motor nyomatéka csökken, és a jármű mind a négy keréken keresztül fékeződik.

Sebességhatárok beállítása: Utánfutó mód MBUX-ban
A központi kijelző menüjében kiválasztható az utánfutó típusa és a megengedett legnagyobb sebesség
meghatározott. Ez lehetővé teszi a jármű számára, hogy a Speed Limit Assist funkcióit az utánfutó működéséhez igazítsa.

A piactól függően a praktikus utánfutós útvonaltervező figyelembe veszi az utánfutóval való közlekedésre vonatkozó korlátozásokat is a navigáció során, és lehetőség szerint elkerüli a szűk utakat vagy a városközpontokat.

Könnyebb manőverezés: Trailer Maneuvering Assist (opcionális)
A Trailer Maneuvering Assist (360°-os kamera is szükséges) magabiztosan és simán kezeli a hátramenetet – még nehéz helyzetekben is. Ez azt jelenti, hogy a pótkocsi tornyok hasznot húznak a támogatott vezérlésből. Alacsony sebességnél automatikusan szabályozza a vontató jármű kormányszögét.

Trailer Maneuvering Assist csatlakozik az MBUX-hoz, és intuitív módon kezelhető a menüjéből. A manőverezési folyamat elején a felhasználó egyszerűen megadja a kívánt manővert: a 90 fokos manőverhez egy iránymeghatározást a cél artikulációs szög (max. 90°) vagy az “Egyenes húzás” funkció megadásával. A vezető a manőverezési folyamatot a kamera különböző perspektíváiból tekintheti meg. A dinamikus vezetővonalak megkönnyítik a haladási útvonal, a jármű szélességének és a távolságok mérését.