Cupra Born ötös

A jól felszerelt Cupra Born nagyon jó eredményeket ért el a biztonsági teszteken, és 5 csillagot kapott – írta az összefoglalóban az Euro NCAP.

A Born utastere nemcsak stabil maradt a frontális ütközési teszteknél, hanem az első két ülésen lévő tesztbábuk térde és combja egyaránt sértetlen maradt. A Cupra ugyanakkor hasonló szintű védelmet biztosított a többi utas számára is.

Ráadásul ezt nemcsak a deformálódó akadály esetében bizonyított a Born, hanem a teljes szélességben a merev falnak való ütköztetésnél is: az elöl és hátul elhelyezett tesztbábuk minden kritikus testrészének védelme egyaránt jó értékelést kapott.

Ugyancsak jó értékelést ért el a kocsi, ha az oldalával küldték egy merev oszlopnak. Ebben az esetben komoly szerepet kapott a légzsákrendszer is, hiszen a Born fedélzetén is megtalálható a VW konszern első ülések közti fejlégzsákja, ami megakadályozza, hogy egy karambol esetén az utasok feje összeütődjön, mert az akár halálos sérülést is okozhat.

Abban az esetben pedig, ha oldalról hatvannal rohan bele a Bornba egy másik autó, nyugodtak lehetünk, mert minden kritikus testterület védelme jó volt és ezen a teszten az autó maximális pontszámot ért el.

A vizsgálatoknál mind az első, mind a hátsó sor üléstámlái szintén jól vizsgáztak, mert kiválóan megvédték a tesztbábuk nyakát az úgynevezett ostorcsapásos sérülések ellen.


HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!