Cupra Formentor

Egyedülálló tanulmányautó egy különleges márka számár

A CUPRA  a legmeglepőbb, legdinamikusabb és a leglátványosabb autója, a CUPRA Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját.


A CUPRA első éve bizonyította a benne rejlő lehetőségeket, miután az értékesítés 2018-ban 40 %-kal emelkedett a megelőző évvel összehasonlítva, és elérte a 14 400 darabot. A CUPRA Ateca után, most a CUPRA Formentor  bemutatásával valósulhat meg a márkának az elkövetkező három-öt évben az értékesítés megkettőzésére vonatkozó terve.


Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója és  igazgató tanácsának  tagja aláhúzta, hogy “a CUPRA jelenlegi sikere  egyértelműen tükrözi a márka piaci népszerűségét, ami meghaladja  minden korábbi várakozásunkat. A  folytatást  e különleges márka megerősítésével képzeljük el, ami  még a legigényesebb autórajongókat is meggyőzi, és ennek érdekében teljes gőzzel megyünk előre a CUPRÁVAL.”


A  tekintetet azonnal megragadó vonzó külső formával, a gépkocsivezetőt és az utasokat eggyé formáló belsővel, a legújabb technológiák  magába illesztésével, és a teljesítményt pontosan adagoló hajtással a CUPRA Formentor új ablakot nyit  a nagy teljesítményű márka  jövőjére.


Ez az autó egyszerre adja a nagy teljesítményű gépkocsi és a szabadidő autó előnyös tulajdonságait. Mindezt akkor, amikor a szabadidő autók kategóriája  hihetetlen növekedés előtt áll. Bizonyítja azt a kifejező képességet és lelkesedést,  amelyeket a márka magában rejtve hordoz, és kiemeli a CUPRA márkát, mint korszerű technológiákat alkalmazó, és fél szemmel már a  jövőbe pillantó márkát.


Arra tervezték, hogy “észrevegyék”

A CUPRA Formentor nagyon karakteres tanulmányautó, amelyet arra terveztek, hogy hangsúlyozza adottságait, a kifinomultságot és az érzelmi töltetet.  A CUPRA Formentor leültetett karosszériája kiemeli  sportosságát, melyben a hangsúlyt a  gépkocsi hátsó részére helyezték, míg emellett a motorház hosszúsága a gépkocsi dinamikus arányait emelik ki.


“A CUPRA Formentor  erőteljes formai megjelenését arányainak szépsége, erőteljes vonalai, a felületek finomsága és a finom szín koncepció adja. Őszintén hiszem, hogy a CUPRA Formentor vágyakat ébreszt maga iránt”– mondta Alejandro Mesonero-Romanos formatervezési igazgató.


A két színtónusú karosszéria  robusztus terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formája esztétikusan teszi könnyeddé az autó formáját. Egy hagyományos szabadidő autó (SUV)  megerősített alakjához képest a CUPRA Formentor  egységes formát mutat, ami nagy mértékben javítja külső megjelenítését. A magas minőség érzését tovább erősíti a végtelenített hátsó fény koncepció integrálása, ami felnagyítja a gépkocsi hátsó részét, miközben a formát a matt kék szín is erősíti.