A drift sport, nem őrült száguldás

400 elrongyolt abroncs várható a hétvégi Hódmezőrületen

A driftelés egy sport, és nem csupán őrült csúszás – állítják azok az autósok, akik a hétvégi Hódmezőrületen bizonyítják majd elképesztő technikai tudásukat és az autójuk fölötti kontrollt. Az ország legváltozatosabb összetételű autós- és gépésztalálkozóján bárki ingyenesen beülhet a profi drifterek mellé, hogy az anyósülésbe kapaszkodva, közvetlenül a sofőr mellől is megtapasztalhassa a kívülről sokszor csak hangosnak és füstösnek tűnő technikai sportot.

A hétvégén tartják az ország legváltozatosabb kínálatú autós- és gépésztalálkozóját, ahol idén másodszor álltak össze drifterek és mezőgépészek, hogy lenyűgözzék a közönséget, és bevonzzák azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a technika és a gépészet iránt. Idén 22 profi drifter csúszik majd egy szalmabálákkal és milliós értékű gépekkel szegélyezett pályán – a látogatók több ezer lóerőre, több ezer decibellre, az autósok pedig összesen több mint 400 elrongyolt abroncsra számíthatnak.

Vályi István, a Hódmezőrület szervezője és drift-felelőse két éves kislányával is driftelt már. Szerinte ugyanis a profi drifter felelősségteljes, teljes mértékben kontrollban tartja az autóját, az adrenalin-vágyát nem a közúton, hanem a versenypályán éli ki. A driftelés emellett közösségi élmény is: a hétvégén bemutatkozó autósok közül sokan együtt járnak gyakorolni, és egy közös koreográfiát is bemutatnak majd.

Bár a drifter és traktor kombináció nem szokványos, a szervezők szerint éppen ezért lehet alkalmas arra, hogy bevonzza a gépészet iránt érdeklődő mezőgépész-jelölteket. A driftnap mellett pedig gépfelvonulással, veterán és high tech traktorokkal és Manitou ügyességi pályával is várják a látogatókat.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/08/19/31-dolog-ami-nelkul-nem-erhet-veget-nyarad/

Bővebb információ: www.hodmezorulet.hu