DS 21

A francia autógyár 1965 és 1975 között gyártott. A DS 21-et a Citroën DS modellcsaládjának tagjaként készítették, amely a 20. század egyik legikonikusabb autójának számít.

Az autó motortere alatt egy soros, négyhengeres motor található, amelynek űrtartalma 2175 cm³, és teljesítménye 109 lóerő. Az autó kétsebességes hidropneumatikus sebességváltóval rendelkezik, amelyet a kormánykeréken található gombok segítségével lehet vezérelni. A DS 21-ben számos innovatív technológiai megoldás található, például az hidropneumatikus felfüggesztés, amely a rendkívüli kényelem és az autó magas járműstabilitása miatt nagyra értékelendő. Emellett az autó rendelkezik légkondicionálóval, elektromos ablakemelőkkel, valamint egy hidraulikus rendszerrel, amely segít az autó magasságának állításában.

A Citroën DS 21 modell a divatos és elegáns külső kialakításáról is ismert. Az autó aerodinamikus formáját, a keskeny ablakkereteket és a fekvő fényszórókat sokan az autóiparban a modern autók egyik előfutárának tekintik. Az autó továbbá híres az extrém kényelméről és magas szintű biztonsági funkcióiról, amelyek miatt az autó már az első bemutatkozása óta nagy hatást gyakorolt az autóiparra és az autósokra.