• Egyéb

Dupla pontszerzéssel kezdte az asseni idénynyitót Kakuszi Ádám

A H-Moto Team fiatal tehetsége megjavítva tavalyi időeredményét a 12. és a 13. helyen zárt a Superbike-világbajnokság betétfutamán, az ADAC Junior Cup-ban

A H-Moto Team újabb fiatal tehetsége kezdte meg idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Assenben a Superbike-vb betétfutamaként, és megjavítva tavalyi legjobb köridejét, mindkét futamon pontszerzőként zárt: a 18. rajthelyről indulva előbb a 12., majd a 13. helyen végzett.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az elmúlt hétvégén kezdte meg szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye a Superbike-világbajnokság betétfutamaként szerepelt Assenben. A 15 éves motoros nem vallott szégyent a legendás aszfaltcsíkon: a népes mezőnyben – technikai hiba miatt – a 18. pozícióba kvalifikálta magát. A versenyen aztán jól és hiba nélkül teljesítette a 13 kört, és mindkét futamon jelentősen előre lépve végül a pontszerző 12. és a 13. helyen zárta a szezonnyitót. Ádám elégedett volt a hétvégi teljesítményével, ugyanis a rajtpozíciójához képest sikerült mindkétszer előrébb lépnie, ráadásul folyamatosan gyorsult minden felmenetelkor.

„Fantasztikus érzés volt, amikor a tavalyi verseny után ismét felgurultam a legendás asseni pályára. Sajnos a második időmérőn fékproblémák miatt elestem, így csak a 18. pozícióból vághattam neki mindkét futamnak. A szombati versenyen sikerült az addigi legjobb időmet két másodperccel megjavítanom, így már 2:03 állt a nevem mellett. Nagyot küzdöttem, és egy körrel a vége előtt kihasználva a szélárnyékot egyszerre két embert is meg tudtam előzni, így hat helyet javítva végül a 12. helyen zártam. Vasárnap is jól sikerült a rajtom, előrébb tudtam jönni, és egy ötös bollyal végigversenyezve teljesítettem a futamot. Az utolsó kör ismét izgalmasra sikeredett, az egyik vetélytársammal oda-vissza előzgettük egymást, ám végül sikerült magam mögött tartani. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, köszönöm Kis Viktóriának, hogy a tanácsaival segített” –mondta Kakuszi Ádám, aki összetettben hét ponttal várja az oscherslebeni folytatást.