Egy igazán különleges egyéníségű, csupa energia szabadidő-autó

  • EGYEDI SZEMÉLYRE SZABÁSI LEHETŐSÉGEK A HIBRID VÁLTOZATON

Akárcsak a hagyományos változat, az új C5 Aircross Hybrid SUV is határozott és merész egyéniség. A szabadidő-autóhoz méltón robusztus és strapabíró modell gazdag személyre szabási lehetőséget kínál, mely a hibrid meghajtást kiemelő különleges részleteket is tartalmaz.

  • A plug-in hibrid technológiára utal az új eloxált kék színcsomag, mely az első ajtók Airbump® betétjeinél és az első lökhárító alsó részén elhelyezett élénk színfoltok révén hívja fel a figyelmet a különleges modellre. Az új színcsomag Az eloxált Silver, White és Deep Red csomagokhoz érkezik, melyek motortól függetlenül valamennyi C5 Aircross SUV kínálatában megtalálhatók. Az egyedi kialakításhoz rendelkezésre álló külső színkombinációk száma ezzel 39-re nőtt.
  • A csomagtérajtón látható eloxált kék ybrid” felirat és az első sárvédőket díszítő jelzés szintén a plug-in hibrid változat sajátja. A különleges felirat három utalást is magában rejt: a „h” betű a „hibrid” szóból származik, maga a design egy konnektort utánoz, a „tréma” (két pontos ékezet) pedig a Citroën „ë”-jét idézi.
  • A karosszéria bal oldalán, a jobb oldali üzemanyagtöltő nyílással átellenben található elektromos töltőnyílás könnyen hozzáférhető,és tökéletesen harmonizál a jármű külső stílusával.

Az új C5 Aircross Hybrid SUV világos és barátságos beltere ugyanolyan kényelmes és otthonos, mint a hagyományos változaté, ugyanakkor néhány különleges részlet is gazdagítja.

  • A letisztult, keret nélküli elektrokróm belső visszapillantó tükör még előkelőbb hatást kelt, és tovább erősíti a plug-in hibrid meghajtás high-tech jellegét. A tükörnél egy elektromos üzemmód-jelző került elhelyezésre. Amikor a gépjármű elektromos (ZEV) üzemmódban halad, a belső visszapillantó tükör alatt kigyullad egy kék fényű jelzőlámpa, amely kívülről is jól láthatóan jelzi, hogy ZEV üzemmódban közlekedő gépkocsiról van szó. Ez lehetővé teszi például, hogy a vezető könnyebben behajtson a belvárosok korlátozott forgalmú övezeteibe.
  • A középkonzolon, az automata váltó kapcsolókarjától jobbra egy üzemmódválasztó kapott helyet, amellyel – az egyes energiafajták kombinálása vagy önmagában való használata révén – többfajta meghajtási mód közül választhatunk: csendes és egyenletes gurulást biztosító elektromos (ZEV) üzemmód, változatos és hatékony használatot garantáló hibrid üzemmód és a dinamikus vezetéshez ajánlott sport üzemmód. Alapesetben a villanymotor és a belső égésű motor használata az akkumulátor töltésszintjétől és a vezetői igénytől függően automatikusan történnek.
  • A 12,3’’ digitális műszercsoporton és a 8’’ kapacitív típusú érintőképernyőn használt speciális új infografikák tovább erősítik a hibrid változat exkluzív jellegét, és a hagyományos, illetve elektromos erőforrások előnyeit ötvöző plug-in hibrid technológiát dicsérik. A diagramok könnyen értelmezhető módon, valós időben tájékoztatnak a gépkocsi aktuális működésmódjáról.