Éjszakai sorozat

Night Series Design Paket für Mercedes-Maybach Serienmodelle. Mercedes-Maybach EQS 680 SUV (vorläufige Werte: Stromverbrauch kombiniert: 24,4 - 22,5 kWh/100 km; CO₂-Emissionen: 0 g/km), Mercedes‑Maybach GLS 600 (vorläufige Werte: Kraftstoffverbrauch kombiniert 14,1-13,8 l/100 km, CO₂-Emissionen kombiniert 320-314 g/km) Night Series Design Package for Mercedes-Maybach series models. Mercedes-Maybach EQS 680 SUV (provisional figures, combined power consumption: 24.4-22.5 kWh/100 km; CO₂ emissions: 0 g/km), Mercedes‑Maybach GLS 600 (vorläufige Werte: combined fuel consumption 14.1-13.8 l/100 km, combined CO₂ emissions 320-314 g/km)

A tervezés új korszaka a Mercedes-Maybach számára

A Night Series csomag új és sötét megjelenést kölcsönöz a Maybach portfóliójának extravagáns külső és belső elemekkel.
A progresszív Night Series csomag minden Mercedes-Maybach sorozathoz elérhető.
Egy exkluzív New York-i rendezvényen mutatták be 2023. május 23-án.

A Mercedes-Maybach bemutatja a Night Series-t – a következő fejezetet a márka küldetésében, hogy fejlessze válogatott portfólióját, és olyan pillanatokat teremtsen, amelyekben a varázslat megszületik. Olyan részleteket tartalmaz, mint a sötét króm elemek, a fényt ékszerként megragadó felületek és a Maybach dizájnt új szintre emelő belső terek. A váratlan és progresszív történetnek köszönhetően a Night Series dacol a konvenciókkal, hogy új márkavágyat keltsen az új közönség körében. Lázadó pillanatok vagy „az unortodoxia felvillanásai” három Mercedes-Maybach modell belső és külső dizájn részleteiben is megjelennek, melyeket az EQS SUV vezet – az első elektromos Mercedes-Maybach, amelyet áprilisban mutattak be (Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: ideiglenes adatok, kombinált fogyasztás: 24,4-22,5 kWh/100 km; CO₂-kibocsátás: 0 g/km)[1] – valamint az S-osztály és a GLS (Mercedes-Maybach GLS 600: kombinált üzemanyag-fogyasztás 14,1-13,8 l) /100 km, kombinált CO₂-kibocsátás 320-314 g/km)1. A Night Series csomag stílust és tartalmat egyaránt kínál merész megjelenéssel, tükrözve a járművek progresszív karakterét.

A Night Series-t május 23-án mutatták be egy exkluzív koktélesten, amelyet New York történelmi Greenwich Village negyedében, egy privát rezidenciában tartottak. A felugró Maybach klubház kellően pazar és diszkrét élményt teremtett a résztvevők számára a márka varázslatos aurájával, amely a falakból áradt ki.

„A Night Series a Maybach legprogresszívebb dizájncsomagja – ez a már jól ismert, kimagasló esztétikánk, kifinomult, elsötétített motívumokkal kiemelve. Célunk az volt, hogy egy izgalmas, új stílust alkossunk, amely a lázadás játékos érzését kínálja, ami váratlan ahhoz képest, amit általában egy Mercedes-Maybachban látni.”
Gorden Wagener, a Mercedes-Benz Group AG tervezési igazgatója

„A Mercedes-Maybach márka továbbra is erős visszhangot vált ki a világ ínyencei körében, és büszkék vagyunk arra, hogy egyedülálló autóipari élményt kínálunk, amely a hagyományok és a fejlődés legjavát tükrözi, olyan termékeken keresztül, amelyek összhangban vannak a trendfejlődésekkel és a kulturális témákkal.”
Michael Schiebe, a Mercedes-AMG GmbH vezérigazgatója és a Mercedes-Benz G-Class & Mercedes-Maybach üzletágának vezetője

„A Mercedes-Maybach márka túlmutat a terméken, ezért olyan fontos, hogy olyan élményeket és lehetőségeket teremtsünk, amelyek illeszkednek ügyfeleink státuszához és személyes stílusához. A Night Series a következő lépés egy igazi luxus, személyre szabott élmény kínálatában, amely egy új közönséget céloz meg, ugyanakkor válaszol a jelenlegi vásárlók igényeire.”
Daniel Lescow, a Mercedes-Benz Group AG Mercedes-Maybach vezetője

A progresszív Night Series csomag három Mercedes-Maybach modellhez készült, amelyek mindegyike tartalmaz sötét krómozott elemeket, rózsaszín arany részleteket és innovatív, sötét-fényes Maybach-mintával finomított kerékkialakítást, valamint halszálkás belső dekorációt. A „Fekete címkék és háttérvilágítás” mottójával a felhasználói felület misztikus indítóanimációja egészíti ki a Night Series színpalettáját. Mindegyik modellnek megvannak a maga egyedi tervezési jelei is, ezek a következők:

A Mercedes-Maybach EQS SUV
Az áprilisi kínai világpremier után frissen, az EQS SUV – az első elektromos Mercedes-Maybach és a legújabb márkamodell – Night Series változatban is megrendelhető. Az egyes fényszórókat egy Maybach-embléma rózsa arany színben és sötét króm finomítások díszítik. A hűtőrács panelt sötétített Maybach csíkok erősítik, míg az első lökhárító légbeömlő betéteit a Maybach embléma sötét krómozott mintája finomítja.

Az EQS SUV hemzseg az egyedi akcentusoktól és részletektől, beleértve az oldalablakokat nagyvonalú, polírozott, fekete szegélyekkel 3D-s kivitelben. A hátsó és a tető légterelő kiegészíti a sportos-aerodinamikus berendezést; a futódeszka fekete színben pompázik, sötét krómozott Maybach emblémával.

Az EQS SUV-hoz készült Night Series csomag obszidiánfekete, fényes MANUFAKTUR gyémántfehér és exkluzív, kéttónusú obszidiánfekete/Mojave ezüst kombinációjú fényezéssel kapható.

Az EQS SUV-k fenntarthatósági szempontjai tükröződnek a dizájnban: a belső teret Econyl szőnyeg borítja, és az összes felhasznált bőr növényi cserzett kristályfehér vagy fekete-fekete gyöngyház színkombinációval, kontrasztos, sötét bazaltszürke varrással. A díszítés nyitott halszálkás pórusokból áll, valódi alumínium pilaszterekkel.

A Mercedes-Maybach S-osztály
Ha az eredeti Mercedes-Maybach S-osztály a kényelem és az érték új csúcsát képviseli, akkor a különleges Night Series változat a luxust és a kifinomult sportosságot új szintre emeli.

Az S-osztály esetében a Night Series csomag különféle szürke, fekete és fehér árnyalatú festéseket, valamint egy exkluzív kéttónusú festést tartalmaz az ónix fekete/Mojave ezüst kombinációban.

Az értékes részletek közé tartozik a rózsa arany a fényszórókban és a sötét metál króm elemek, amelyek tovább erősítik a formatervezés elegáns, feszített sziluettjét, amelyet a két látható kipufogócső sötét króm és fekete burkolat erősít.

Míg az S-osztály már ikonikus belső tere a luxust a következő szintre emeli, a Night Series két belső variációval bővíti a modell exkluzivitását: a fekete fekete gyöngy nappa bőrrel vagy a MANUFAKTUR mély fehér/fekete. A fekete/Black Pearl nappabőr opció nemes gyöngyházhatása, valamint az aranyszürke fényes csövek finoman kiemelik a belső tér értékét.

A Mercedes-Maybach GLS
A GLS Night Series teljes eleje elegáns sötét króm elemekkel büszkélkedhet, beleértve a függőleges Mercedes csillagot a motorháztetőn, a hűtőrácsot, a díszítőelemeket és a Maybach-mintát az oldalsó légbeömlőben. A fényszórók finom és minőségi rozéarany részleteket tartalmaznak, az oldalnézetben pedig számos nemes, sötét króm díszítés található. Ezenkívül a kihúzható futódeszka sötétre eloxált. Az exkluzív kerék 23 hüvelykes formátumú, kiváló minőségű betétekkel, köztük Maybach-mintával, kiemelve a karaktert meghatározó oldalnézetet.

A GLS-hez a fehér tónusú vagy obszidiánfekete festés mellett egy exkluzív kéttónusú obszidiánfekete/Mojave ezüst festés is elérhető a Night Series csomaggal.

A modell két elegáns belső berendezéssel is rendelkezik. Az első fekete, Black Pearl nappa bőrrel kombinálva, a második kristályfehér, Black Pearl díszítéssel kombinálva. A kiváló halszálkás dekoráció és a nyitott pórusú barna bevonatú ezüst pilaszterek kiemelik a berendezés kifinomult kivitelezési jellegét.

A Night Series csomag hamarosan megvásárolható lesz a Mercedes-Maybach S-osztályhoz. A piaci bevezetés mellett a Mercedes-Maybach EQS SUV-hoz is elérhető lesz, majd 2024 elején a Mercedes-Maybach GLS-hez.

Ezenkívül a MAYBACH Icons of Luxury partnercége hamarosan bemutatja a Night Series által ihletett kollekciót. A darabok között lesznek táskák, tornacipők és szemüvegek.

[1] Az elektromos fogyasztásra és a hatótávra vonatkozó adatok ideiglenesek, és belsőleg határozták meg a „WLTP vizsgálati eljárás” tanúsítási módszerének megfelelően. Egyelőre nem hivatalosan jóváhagyott vizsgáló szervezettől származó megerősített adatok, sem EK-típusjóváhagyás, sem a hivatalos adatokkal való megfelelőségi tanúsítvány. A megadott és a hivatalos adatok között eltérések lehetségesek.