Elektromos autókhoz kifejlesztett abroncsokat kap a Skoda Enyaq iV

A teljesen elektromos Škoda Enyaq iV a kifejezetten elektromos autókhoz kifejlesztett Ventus S1 evo 3 ev nyári gumiabroncsokat kap a gyárban, akárcsak a Volkswagen csoportbéli testvérmodellje, a VW ID.4. A Škoda első elektromos SUV-jának típusváltozatától függően 18–20 hüvelykes méreteket szállít a Hankook első szerelésre.

A Ventus S1 evo 3 ev abroncs egyesíti az alacsony gördülési ellenállást és a nagy teherbírást. A Hankook prémium gumiabroncsával felszerelt dinamikus Škoda Enyaq iV így minden követelményt teljesít az akkumulátor hatékony kihasználásához, és ezáltal a lehető legnagyobb hatótávot éri el – ami még mindig az egyik legfontosabb kritérium az elektromos járművek esetében.

A Hankook az egyedi tervezésű nyári gumiabroncsot nagy teljesítményű szálakból készült, kétrétegű vázzal tervezte meg. Nagyon nagy stabilitást és méretéhez képest alacsony menetkész tömeget biztosít. A Ventus S1 evo 3 ev másik jellemzője a speciális futókeverék, amely magabiztosan kezeli az elektromos járművekre jellemző igen nagy forgatónyomatékokat, miközben kiváló tapadást biztosít nedves és száraz úton egyaránt.

dasblog