Elindul az új Nissan LEAF gyártása az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban

Annak érdekében, hogy megerősítse globális vezető pozícióját a kibocsátásmentes elektromos járművek piacán, a Nissan Motor Co. Ltd. tervei szerint a 2017-es év végére a vadonatúj Nissan LEAF gyártása már teljes gőzzel beindul a Nissan smyrnai összeszerelő-üzemében, Tenesse államban, illetve az Egyesült Királyságban is a Nissan Motor Manufacturing (UK) sunderlandi üzemében is.

A két összeszerelő üzem a Nissan Japánban található oppamai gyárához tartozik, ahol jelenleg is zajlik a világ legnépszerűbb elektromos járművének új generációjának gyártása.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy továbbra is globálisan, három üzemben történik a Nissan LEAF gyártása,” tette hozzá Fumiaki Matsumoto a Nissan Motor Co., Ltd., Gyártásért és beszállítói láncért felelős ügyvezető-alelnöke. „A Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility és sok más előremutató technológia megtestesítője. Nissan oppamai, smyrnai és sunderlandi gyárának munkavállalói izgatottan várják, hogy folytathassák a világ legnépszerűbb elektromos járművének gyártását.”

A Nissan szeptembern 6-án mutatta be a vadonatúj Nissan LEAF-et, melyet megnövekedett hatótáv, fejlett technológiák és egy új, dinamikus formaterv jellemez. A vadonatúj Nissan LEAF értékesítése október 2-án kezdődik Japánban, és az elkövetkező hónapokban eljut az Egyesült Államok, Kanada és Európa piacaira is.

A Nissan LEAF előző generációjának gyártása 2010-ben kezdődött Oppamában, majd 2013-ban elindult a gyártás a smyrnai és sunderlandi gyárakban is. A Nissan LEAF akkumulátorainak gyártása továbbra is Smyrnában, Sunderlandben és Japánban, a zamai üzemben folyik.