Első ajtós felszállás hétvégente a 8E busz budai szakaszán

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 8E autóbuszok budai, Döbrentei tér és Kelenföld vasútállomás közötti szakaszán július 23-tól, szombattól. A felszállási rend csak hétvégén érvényes, hétköznapokon továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra a buszokon. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve az Újpalota, Nyírpalota út és Kelenföld vasútállomás között közlekedő 8E buszok budai szakaszán vezeti be az első ajtós felszállási rendet a hétvégékre július 23-tól, szombattól. Kelenföld vasútállomás felé haladva a Döbrentei tér az első megálló, ahol a járművezetőnek fel kell mutatni a jegyeket, bérleteket. Újpalota felé Kelenföld vasútállomástól a Döbrentei térig csak az első, onnantól – a Március 15. tér és az újpalotai végállomás között– az összes ajtón fel lehet szállni.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a buszok budai szakaszán is.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

A BKK továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.

Budapesti Közlekedési Központ