Equipmake kiállításon a nagy teljesítmányű e-tengelyek

  • A vezető villamosítási szakember bemutatja az Ampere-220 e-tengelyt, fokozatos változás az azonnali elektromos hajtás teljesítményében
  • Szuperkönnyű, fejlett, 3D-nyomtatott Ampere villanymotorral rendelkezik, amelynek súlya kevesebb, mint 20 kg, és teljesítménye akár 220 kW
  • A szilícium-karbid invertert, az összes teljesítményelektronikát és az erőátviteli rendszert egyetlen kompakt egységben kombinálva az Ampere-220 e-tengely közvetlenül a jármű tengelyét hajtja meg.
  • Az elektromos sportautók és szuperautók gyártóinak szánt rendszer ikermotoros specifikációval debütált, tengelyenként akár 440 kW-ot is kínálva.
  • Az ISO 26262 szabványnak és az ASIL-D készenlétnek megfelelő Ampere-220 e-tengely költséghatékony, készen kapható e-tengely megoldás nagy teljesítményű elektromos járművekhez
  • Az Egyesült Királyságban, az Equipmake snettertoni üzemében tervezett és gyártott technológia az Equipmake F1-es és csúcsszintű motorsportban szerzett tapasztalataiból született.
  • Az Equipmake május 23. és 25. között a stuttgarti Battery Show Europe kiállításon mutatja be a rendszert az Advanced Propulsion Centre Made In Britain standján.

Az akkumulátoros elektromos járműhajtások kategóriájában legjobb villamosítási termékek brit fejlesztője és gyártója kompakt, könnyű, nagy teljesítményű elektromos hajtásrendszert mutat be a gyártók számára.


A 2023. május 23. és 25. között a németországi Messe Stuttgartban megrendezett esemény Európa legnagyobb, fejlett akkumulátorgyártással és technológiával foglalkozó szakkiállítása és konferenciája, és az Equipmake bemutatja Ampere-220 e-tengely rendszerét.

A világ egyik legfejlettebb 3D-nyomtatott villanymotorja az összes teljesítményelektronikával, beleértve a cég saját szilícium-karbid inverterét és egy integrált átviteli rendszert egy kompakt egységben, amely közvetlenül a jármű tengelyét hajtja meg, az Ampere-220 e-tengely fokozatos változás az elektromos sportautók és szuperautók készenléti teljesítményében.

Az e-tengely középpontjában az Ampere villanymotor található, amely az Equipmake villanymotorok terén világelső szakértelmére támaszkodik – a küllős rotor kialakításával, amely a közelmúltban az Ariel HIPERCAR-ban is szerepelt az Equipmake APM motorja formájában – és úttörő tudás az additív gyártás és hőtechnika területén.

Rendkívül könnyű, mégis hatékony és költséghatékony, az Ampere 220 kW csúcsteljesítményű, és 30 000 ford./perc maximális motorfordulatszámmal rendelkezik. Valamivel 20 kg alatti tömegével 11 kW/kg teljesítménysűrűséget kínál – ez több mint kétszerese egy hagyományos villanymotornak. Teljesítményének kulcsa az Equipmake küllős kialakításának és az additív gyártás kombinációja, amely lehetővé teszi az Ampere fémszerkezetének 3D-nyomtatását, nem pedig szilárd tuskóból való marást.

Számos előnnyel jár, először is, a fémet csak oda rakják, ahol szükség van rá. Másodszor, a termikusan hatékony vékony falakat és az optimalizált finom felületi részleteket közvetlenül a motor szerkezetével kombinálják, így a több részből álló szerelvényeket egyetlen, összetett architektúra váltja fel, amely kivételes hűtési képességgel rendelkezik, könnyű, alacsony tehetetlenséggel rendelkezik és jelentősen megnöveli a forgási sebességet.

A fejlett villanymotort az összes szükséges teljesítményelektronikával kombinálják, beleértve az Equipmake nagy teljesítményű szilícium-karbid alapú inverterét és egy integrált átviteli rendszert is, így a legkorszerűbb, rendkívül kompakt és könnyű elektromos hajtásrendszer jön létre. nagy teljesítményű elektromos járműbe integrálni.

Az ikermotoros specifikációban debütált Ampere-220 e-tengely tengelyenként 440 kW-os csúcsteljesítményt kínál, mindössze 85 kg össztömeggel. Az Equipmake egymotorost is fejleszthet
e-tengely alkalmazás 220 kW tengelyenkénti csúcsteljesítménnyel.

Az Ampere-220 e-tengelyt az Equipmake norfolki Snettertonban található központjában tervezik, gyártják és gyártják, ahol a cég a teljes elektromos jármű megoldást kínálja, a motoroktól a teljesen elektromos platformokig mindent kínál, elsősorban az autó- és repülőgép-szektort támogatva. A helyszínen tervezi és gyártja a teljesen integrált elektromos busz alvázát az egyre nemzetközibb ügyfélkör számára.

Ian Foley, az Equipmake vezérigazgatója elmondta: „Az Equipmake mindig is élen járt az elektromos motorok innovációjában, hiszen APM termékcsaládunk kategóriájában vezető teljesítménysűrűséget kínál kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően. Az Ampere bemutatja a motortechnológia következő generációját. Saját teljesítményelektronikánkkal, köztük szilícium-karbid inverterünkkel és sebességváltó rendszerünkkel kombinálva megalkottuk az Ampere-220 e-tengelyt.

„A kompakt, könnyű egység ilyen hatalmas teljesítményével, amely ISO 26262-kompatibilis és ASIL-D-kompatibilis, teljes kész megoldást kínál az elektromos sportautók gyártói számára, tovább hangsúlyozva az Equipmake pozícióját. mint a legkorszerűbb villamosítási rendszerek vezető szállítója az autóipar számára.”

Az Equipmake a Battery Show Europe-on fog megjelenni az Advanced Propulsion Centre Made In Britain standján. Ha az eseményen szeretne interjút egyeztetni az Equipmake csapatával, hívja a +44 7815 863 968-as telefonszámot.