Érkezik a legújabb Transit is

A Ford bemutatja minden idők legintelligensebb, legkisebb étvágyú, legsokoldalúbb és legtermelékenyebb 2 tonnás Transit áruszállítóját, amit arra terveztek, hogy a vállalkozások a mai modern városi környezetben is kifogástalanul megállják a helyüket.

Több mint 4600 tökéletesített alkatrész, fejlett hajtásláncok és vezetéstámogató technológiák – ezek révén vált az új Ford Transit olyan járművé, ami több árut képes szállítani, kevesebbet fogyaszt, és mind a vezetése, mind az üzemeltetése jóval egyszerűbb.

A Ford kifinomult EcoBlue dízel erőforrásainak továbbfejlesztett változatai akár 7 százalékkal kevesebb üzemanyaggal is beérik, ami jelentős megtakarítást jelent az autót üzemeltető vállalatok számára, ráadásul a Transit új EcoBlue Hybrid hajtásával – a szegmensben elsőként bevezetett 48 voltos mild hibrid rendszerrel – további 8 százalék megtakarítás érhető el.

Az új Transit tömegcsökkentéséhez az űrkutatásban használatos számítógépes tervezést (CAD) is bevetették a Ford mérnökei, s ennek révén 80 kilogrammal sikerült növelni a jármű hasznos teherbírását. Emellett fejlett online kapcsolati megoldások (például az új fedélzeti modem-technológiát használó FordPass Connect) segítik a jármű üzemeltetőit, hogy optimalizálják a Transit üzemanyag-fogyasztását és kihasználtságát.

A fejlett vezetéstámogató technológiák segítségével a sofőr kézhasználat nélkül parkolhat, mindig betarthatja a sebességkorlátozásokat, és elkerülheti az ütközéseket – vagy csökkentheti azok súlyosságát – a sűrű nagyvárosi forgalomban.

“A legendás Ford Transit már megint magasabbra tette a lécet a vállalkozások jobb termelékenysége tekintetében, hiszen nagyobb hasznos teherbírást, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és fejlettebb konnektivitást kínál, így ezt az autót bármilyen méretű vállalat maximális hatékonysággal használhatja,” vélekedett Michael McDonagh, a Ford Európa globális Transit-programját vezető főmérnök. “Mindemellett a Ford a villamosítás terén is diktálja az iramot, hiszen a szegmensben elsőként kínált mild hibrid hajtásláncaink ideálisak az áru- és csomagszállító szolgáltatók számára.”

Az új Ford Transit jelenleg már egész Európában kapható; az új változat az előző modellsorozat sikerére épít, ami Európában és Észak-Amerikában olyan szinten alapozta meg a Transit hírnevét, hogy az autó ma már a szegmens első számú járművének számít. A Ford Transit-család európai értékesítése 2019-ben is tovább nőtt, 68.800 darabos rekordot érve el a második félévben, ami 2,7 százalékkal szárnyalta túl az előző év azonos időszakának eredményét.

Magyarországon 2019-ben az első háromnegyed évben 2135 darab 2 tonnás Transit talált gazdára, megszerezve ezzel a kategória első helyét.