• Egyéb

Érkezik a T-Roc kabrió

Zöld utat kapott a T-Roc alapjaira épülő új kabrió: a Volkswagen márka legjelentősebb modelloffenzívájának keretében mutatja be első nyitható tetejű SUV modelljét. Az új modell gyártása 2020. első félévében indul. A Volkswagen Csoport felügyelőbizottsága hétfői ülésén határozott arról a több, mint 80 millió eurós befektetésről, amely az osnabrücki gyártási helyszínt érinti, és amely a termelés elindításához szükséges. Ezzel a döntéssel a Volkswagen tovább folytatja a kabrió modellek sikertörténetét Osnabrückben és biztosítja az ott dolgozók foglalkoztatását.

 

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka vezérigazgatója így nyilatkozott az újdonság kapcsán: „A Volkswagen márka egyre inkább SUV specialista márkává válik. A T-Roc már most mérceként szolgál a kompakt SUV szegmensben. A T-Roc alapjaira készülő kabrió modellel pedig egy erős érzelmeket kiváltó változattal bővül a kínálat. Különösen örülök annak, hogy számíthatunk az osnabrücki dolgozók kabrió modellekkel kapcsolatos évtizedes tapasztalataira. Az osnabrücki gyártási helyszín jövőbéli kilátásai így igencsak ígéretesek.”

 

Az SUV modellek jelenleg kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Volkswagen Csoport központi márkájának növekedésében. 720 000 kiszállítással a Tiguan egyike a 10 legkeresettebb modellnek világszerte, az SUV modellek között pedig dobogós helyen van. 2020-ig a márka 20 modellre kívánja bővíteni SUV kínálatát világszerte. Ekkor várhatóan 40 százalék körül mozog majd a Volkswagen által értékesített autók között az SUV modellek aránya. Az új, T-Roc alapokra épülő kabrióval a Volkswagen tovább erősíti jelenlétét a kompakt SUV szegmensben, amely jelenleg egyike a leggyorsabban bővülő kategóriáknak az autóipari ágazatban.

 

Az új kabrió gyártásába történő több, mint 80 millió eurós beruházás pedig lehetővé teszi a gyártási technológia, az összeszerelés és a logisztika átfogó modernizálását Osnabrückben. A felfutási fázist követően a tervezett gyártási kapacitás eléri a 20 000 autót évente.

 

A T-Roc alapjaira épülő új kabrió modellel a Volkswagen egy új karosszériaformával jelenik meg a jelenleg is igen intenzíven bővülő SUV szegmensben. Ez a jármű méltó módon folytatja a Volkswagen kabrió modellekkel kapcsolatos hagyományait, amelyek közel 70 évre nyúlnak vissza. A T-Roc eredeti formájában 2017 végén mutatkozott be sikerrel az európai piacokon. Ez idáig több, mint 40 000 megrendelés érkezett a modellre.

 

A Volkswagen Osnabrück GmbH jelenleg közel 2 300 dolgozót foglalkoztat. 2017-ben több, mint 76 000 jármű gördült le az osnabrücki gyártósor szalagjáról. A Volkswagen Osnabrück jelenleg a Volkswagen Tiguan és a Porsche Cayman gyártását végzi, illetve itt történik ŠKODA Fabia modell fényezési munkáinak egy része is. A Volkswagen Osnabrück GmbH 2011-es létrejötte óta több, mint 280 000 jármű készült ezen a gyártási helyszínen.

Megjegyzés: a modell még nincs kereskedelmi forgalomban és ebből eredően az EU 1999/94/EC direktívája nem érvényesül