Érkezik az új Opel Zafira Life

Már húsz éve érvényes, hogy a szép, flexibilis és hatékony nagyterű autó neve Zafira. Így marad a 2019-es IAA után is – jön a negyedik modellgeneráció, az Opel Zafira Life. Mégpedig rögtön háromféle hosszúsággal – a „Small“ 4,60 méteres, a „Medium“ 4,95, a „Large“ pedig 5,30 – és mindegyik akár kilencszemélyes. Különösen praktikussá teszi, hogy a legtöbb változat maximum 1,90 méter magas, így behajthat mélygarázsokba, ami nemcsak szállodai jármű esetében fontos, hanem magánautósoknak is, akik korlátozás nélkül szeretnének parkolni.

Vonzó az új autó kis fordulóköre, kezes viselkedése és két szenzorvezérlésű tolóajtaja, amelyek egyetlen láblendítéssel nyithatók kívülről. A szegmensben egyedülálló ez a komfortmegoldás. A Zafira Life poggyásztere már az „S“ változatban is 3.600 literes, sőt az „L“-é maximum 4.900. A kényelmet akár nyolc bőrülés fokozhatja. Mindezt megkoronázza a Lounge-kivitel mozgatható asztala, nagy lábtere és 48 centis hátsó ülésszélessége.

A tetszés szerint átrendezhető belső tér és a kényelem mellett jó pontokat szerez a Zafira Life sokféle technikája, amelyek jóvoltából ellazítóbb és biztonságosabb az utazás. A modern vezetőtámogató- és infotainment-rendszerek között van vetített kijelzés, kamera- és radaralapú intelligens sebességasszisztens, továbbá IntelliGrip elektronikus kipörgésgátló. Meg lehet nézni a küllemét is: laza megjelenés a jellegzetes Opel-arccal, eltalált arányokkal és rövid túlnyúlásokkal. Kétrészes panoráma-üvegtető és a csomagtér-ajtó külön nyitható üvege teszi teljessé a hatást.