Fantomas DS-E visszatér

  • A mulhouse-i Musée National de L’automobile – Collection Schlumpf „ Mozgásban Louis de Funès-szel” című kiállítását ünnepelve a DS Automobiles egy olyan karosszériadizájnnal állt elő, melyet a „Fantomas visszatér” repülő DS-e inspirált.
  • A DS DESIGN STUDIO PARIS által megálmodott DS szárnyai hasonlóak az 1965-ös filmben láthatóakhoz.
  • Louis de Funès több filmben is szerepelt különféle DS modellekkel.

A Musée National de l’Automobile – Collection Schlumpf Louis de Funès filmjeinek emblematikus autói előtt tiszteleg időszakos kiállításával, amely 2023. április 5. és november 5. között lesz látható.
A kiállításon megtekinthetők a filmekben szereplő autók (például a DS), plakátok, forgatási fotók és egyéb kiegészítők társaságában.
A DS Automobiles a Louis de Funès Múzeummal együtt képviselteti magát az eseményen egy olyan egyedi rajzzal, amely a „Fantomas visszatér” modern adaptációjának tekinthető.

Jean Marais, Louis de Funès és Mylène Demongeot társaságában a DS a Fantomas-trilógia második részének nagy sztárja volt, különös tekintettel a Vezúv szerpentinjén Rémy Julienne-nel leforgatott jelenetre, majd a végső menekülésre a kieresztett szárnyakkal felrepülő DS volánja mögött.