Fejleszti járműparkját Győr-Moson-Sopron megyében a Volánbusz

    Öt Volvo 8900 típusú autóbusz állt forgalomba Győr-Moson-Sopron megyében, és a következő időszakban további öt Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű is frissíti az állományt – közölte a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

    A Volvókra 2021 elején írt ki közbeszerzési eljárást a Volán Buszpark Kft., amely révén ötven darab hosszú kivitelű autóbusz közlekedhet országszerte.


    Az öt jármű a Győr-Darnózseli-Mosonmagyaróvár, a Győr-Kisbér, a Győr-Börcs, a Győr-Nyúl, a Győr-Gönyű, a Győr-Vámosszabadi és a Győr-Kunsziget útvonalon közlekednek.


    A nettó 417 millió forint értékben beszerzett járművek 95 férőhelyesek, légkondicionáltak, környezetkímélő, Euro 6e besorolású motorral, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal és fedélzeti kamerarendszerrel rendelkeznek.


    A közeljövőben érkező öt új, normál padlós Mercedes-Benz Intouro M típusú szóló autóbuszok a Győr-Veszprém-Balatonfüred, a Győr-Börcs, a Győr-Rábapatona, a Győr-Győrasszonyfa, a Győr-Bakonyszentlászló, a Győr-Nagybajcs és a Győr-Zalaegerszeg vonalakon fognak közlekedni.


    Ezek a buszok 73 utast szállíthatnak, rendelkeznek kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal, valamint légkondicionáltak. Értékük csaknem 315 millió forint.


    Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója közölte: tavaly nyáron húsz csuklós MAN, ősszel pedig 15 Credobus Econell 12 jármű érkezett a megyébe, közel hárommilliárd forint értékben. A mostani beszerzésekkel a járműállomány 16 százaléka újult meg, átlagéletkoruk 14,3 évről 12,3 évre csökkent.


    A Volánbusz 2018-ban indított jármű-fiatalítási programja részeként – 2021 végéig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 1780 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba az országban, a társaság idén további ezer új jármű beszerzését tervezi.