Figyelj étékeidre a románok által használt tranzitútvonalakon – sok a szarka

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrséggel közösen kiemelt figyelmet fordít az M1-es autópálya megyei szakaszán közlekedők biztonságára karácsony és újév között is.

Az M1-es autópálya – mint a nemzetközi folyosó magyarországi része – forgalmának folyamatossága, közbiztonsága kiemelt jelentőségű. A karácsonyi, év végi időszakban a közlekedésben résztvevő gépjárművek magas száma a forgalom lelassulását, torlódását okozhatja, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Osztálya a pálya megyei szakaszát folyamatos rendőri jelenléttel figyeli és biztosítja a közlekedés zavartalanságát. Ezzel egyidőben a Bűnmegelőzési Osztály szakemberei a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség munkatársaival közösen többnyelvű szóróanyaggal és személyes tanácsadással hívják fel az autósok figyelmét az úgynevezett trükkös módszerrel elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre és azok megelőzési lehetőségeire.

A rendőrök által átadott szórólapokon – többek között – az alábbi tanácsokat olvashatják:

  • Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
  • A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Az autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

police.hu