Focilabdák a rászoruló gyermekeknek

A Nissan, mint az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos autóipari támogatója 2017 tavaszán összesen 40 darab ötös méretű Adidas futball labdát osztott szét rászorúló gyermekek között.

Összesen négy egyesület és alapítvány közreműködésével sikerült eljuttatni a labdákat a gyermekek részére. A szervezetek között volt a Fészek Gyermekvédő Egyesület, Oltalom Karitatív Egyesület, United Way Alapítvány és a Csodalámpa Egyesület.

Az Oltalom Karitatív Egyesület többek között futball edzéseket szervez rászoruló gyerekeknek, emiatt esett a Nissan választása rájuk, hiszen minden futball rajongó kisgyereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy legalább egyszer igazán jó minőségi labdával játszhasson.

A Csodalámpa Egyesület súlyosan beteg gyermekek kívánságait teljesíti, így a Nissan felajánlásával több gyermek álma is valóra válhatott.

A United Way Egyesület programokat szervez, rászoruló gyerekeket  tanít és fejleszt, így a Nissan által felajánlott labdákat az általuk szervezett sport programokhoz tudják felhasználni.

Végül pedig a Fészek Egyesület kapott a cégtől UEFA Bajnokok Ligája futball labdákat. Ez a szervezet főképp árva kisgyerekek nevelésével és segítésével foglalkozik.

A későbbiekben is szeretne rászoruló gyermekeket támogatni a Nissan, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson, így még ebben az évben további labdák kerülnek kiosztásra.