Folytatódik a villamospótlás a 24-es, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos vonalán

A Fiuemi út környékén zajló villamospálya-felújítás befejező üteme 2019. április 13-tól várhatóan május 5-ig tart. Az első hétvégén a 24-es villamos a Közvágóhíd és a Nagyvárad tér között jár, a Keleti pályaudvar felé pótlóbusszal lehet továbbutazni. A 28-as és a 28A villamos temetői végállomásától a Kőbányai út 21.-ig, a 37A villamos pedig a Magdolna utca (Fiumei út) és a Sörgyár között közlekedik; a Blaha Lujza tér felé a 28-as pótlóbusszal utazhatnak tovább. Április 15-től megváltozik a villamosok jelenlegi közlekedési rendje: a 28-as és a 28A villamos módosított útvonalon, a Keleti pályaudvartól indulva éri el temetői végállomását; a 37-es és a 37A villamos pedig a Magdolna utca (Fiumei út) és az Új köztemető (Kozma utca), illetve a Sörgyár között közlekedik. A Blaha Lujza tér és az Orczy tér között a 28-as jelzésű busz pótolja a villamosokat. A 62-es villamos ebben az időszakban továbbra sem jár, Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal utazhatnak. Kőbányáról a belvárosba eljuthatnak továbbá – az Örs vezér terén keresztül – az M2-es metróval és a korlátozás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben közlekedő 9-es busszal is.

A BKV Zrt. a tavaly elkezdett villamospálya-rekonstrukciós munkák folytatásaként felújítási munkákat végez a Fiumei úton és a Népszínház utcában. Az itt húzódó villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés nap, mint nap, a bonyolult pályahálózaton számos vágánykereszteződés és váltó található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

Közösségi közlekedési változások

Közlekedési rend április 13-án és 14-én

A közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje 2019. április 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap az alábbiak szerint változik:

  • A 24-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M között közlekedik. A Keleti pályaudvar felé a 24-es számjelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább, amelyre a Nagyvárad téren a 194M autóbusz végállomásán, a Keleti pályaudvarnál pedig a Kerepesi úton, a 20E autóbusz MÁV irodaház előtti megállóhelyén lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP24?layers=GSVB
  • A 28-as villamos az Izraelita temető, a 28A villamos pedig az Új köztemető (Kozma utca) végállomástól rövidített útvonalon, a Kőbányai út 21. megállóhelyig közlekedik.
  • A 37A villamos rövidített útvonalon, a Magdolna utca (Fiumei út) és a Sörgyár között közlekedik.
  • A 28-as, a 28A és a 37A villamos helyett a Blaha Lujza tér M és a Könyves Kálmán körút / Kőbányai út között 28-as jelzéssel pótlóbusz jár, amelynek útvonala és pontos megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP28?layers=GSVB. A pótlóbuszra a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút csomópontban a 9-es busz megállójában, a Kőbányai út 21. megállóhelyen a gyalogos-átkelőhely előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti.
  • Kőbányáról a belváros felé a 9-es autóbusszal – amely megáll a Kőbányai út 21. megállóhelyen is – , valamint az Örs vezér terén történő átszállással az M2-es metróval is utazhatnak.

Közlekedési rend április 15-től május 5-ig

A közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje 2019. április 15-től, hétfőtől várhatóan május 5-ig, vasárnapig az alábbiak szerint változik: 

  • A 28-as és a 28A villamos módosított útvonalon, temetői végállomása és – a Magdolna utca megálló után a 24-es villamos vonalára terelve – a Keleti pályaudvar M között közlekedik.
  • Rövidített útvonalon közlekedik a 37-es villamos az Új köztemetőtől, a 37A pedig a Sörgyártól a Magdolna utca (Fiumei út) megállóig.
  • A 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos helyett a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között pótlóbusz jár, amelynek útvonala és pontos megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: a Blaha Lujza tértől az Orczy tér felé tartó buszoké ezen a linken, az Orczy tértől a Blaha Lujza tér felé tartó buszoké pedig ezen a linken. A pótlóbuszra az Orczy térnél a Baross utcában a Dobozi utca kereszteződése előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti.
  • A 62-es villamos nem közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal utazhatnak.
  • A 9-es autóbusz munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban a megszokottnál sűrűbben indul. A Kőbányáról a belváros felé tartva a lezárt, pótolt villamosszakasz elkerülhető, ha az Örs vezér tere felé indulnak a 3-as vagy a 62A villamossal, majd ott az M2-es metróra átszállnak.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Közúti közlekedési változások

Április 13-tól, szombattól várhatóan május 5-ig lezárják a Dobozi utcát a Népszínház utca előtt, ezért a Dobozi utca és a Magdolna utca felől érkező forgalom a Magdolna utcán át tud kihajtani a Fiumei útra. Továbbra is lezárva marad a Népszínház utca a Dobozi utca és a Fiumei út között. A Népszínház utca és a Dobozi utca lezárása alatt a Fiumei út a Népszínház utca felől az Alföldi utcán, vagy a Karácsony Sándor utca–Baross utca útvonalon lesz elérhető.

Április 14-re az Orczy téren és a Fiumei út–Salgótarjáni út csomópontban érvényben lévő korlátozások megszűnnek.