Frissített, modern belső kialakítást kapott az i30


Az új i30 utastere olyan megújult részletekkel csábít, mint a kifinomultabb, modern légbeömlő rostélyok.

A belső dekorlehetőségek választéka három új színnel (Pewter Gray, Ebony Brown és Charcoal Gray) bővült. Továbbra is elérhető a jelenlegi Black belső kidolgozás. Az üléskárpit lehet szövet, bőr, vagy a kettő kombinációja; összesen nyolcféle lehetőség közül választhatunk.

Rendelhető belső színvilág:
⦁ [Új] Pewter Gray
⦁ [Új] Ebony Brown
⦁ [Új] Charcoal Gray
⦁ Black

Kapcsolódási funkciók
Az új i30 ultramodern kapcsolódási szolgáltatásokat kínál. Az új, 7 colos digitális műszeregység és a szintén új, 10,25 colos navigációs érintőképernyő még modernebb, egyedi vezetési élményt biztosítanak. A rendszer emellett teljes mértékben kompatibilis az Android Auto és Apple Car Play funkciókkal. 2020 nyarától kezdődően megjelenik a vezeték nélküli telefontükrözés lehetősége, azaz az ügyfeleknek már nem kell telefonjukat vezetékkel csatlakoztatniuk a fedélzeti rendszerhez. Az új i30 vezeték nélküli okostelefon-töltő funkciót is kínál.

Bluelink – csatlakoztatott jármű szolgáltatások
Az új i30 most először kapja meg a Hyundai teljes körű Bluelink technológiáját. A Bluelink a legkülönfélébb online csatlakoztatott fedélzeti szolgáltatásokat biztosítja a Hyundai ügyfeleinek. Ezek a szolgáltatások jelentős ügyfélelőnyt hordoznak, a valós idejű információktól kezdve a jármű távoli vezérlésére szolgáló, okostelefonos alkalmazásig.

A külön megrendelhető navigációs rendszerhez ötéves, ingyenes előfizetést biztosítunk a Bluelink funkciókra, valamint a Hyundai LIVE szolgáltatásokra.

Bluelink és Hyundai LIVE Szolgáltatások funkcionalitása:
⦁ LIVE Szolgáltatások: valós idejű TomTom információk a forgalomról, üzemanyag-állomásokról és parkolóhelyekről (árakkal együtt), időjárásról vagy traffipaxokról (1)
⦁ Online hangfelismerés: nagyteljesítményű online (felhő alapú) hangfelismerés természetes beszédértés funkcióval
⦁ Bluelink alkalmazás szolgáltatások:
⦁ Jármű keresése: a vezető ismeretlen környéken parkolva is könnyen megtalálhatja autóját
⦁ Távoli szolgáltatások: a vezető a távolból működtetheti a központi zárat
⦁ Célállomás (POI) autóba küldése: a helyi hasznos helyek (POI) keresése, valamint a fedélzeti navigációs rendszerbe való küldése
⦁ Biztonság: riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés
⦁ Karbantartás: jármű állapot jelentés (p. abroncsnyomás), menetadatok

(1): amennyiben a helyi jogszabályok megengedik

Biztonsági funkciók, amelyekre számíthat
Az új i30 használati értékét növeli a továbbfejlesztett, minden eddiginél nagyobb biztonságot és praktikus kezelhetőséget kínáló Hyundai SmartSense fejlett biztonsági csomag. A sávkövető segédlet (LFA) funkció automatikusan kormányozva a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet. A hátrameneti ütközéselkerülő támogatás (RCA) tolatás során a fékek automatikus működtetésével előzi meg az ütközést. Szintén újdonság az i30 palettáján az elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LDVA). A rendszer tájékoztatja a vezetőt, ha az előtte várakozó gépkocsi újra elindul. A funkció hasznos például közlekedési lámpánál, ha a vezető nem veszi észre, hogy megindult a forgalom.

A hátulsó holttér-felügyeleti rendszer (BSD) frissítést kapott. A BSD tájékoztatja a vezetőt, ha jármű tartózkodik a holtterében. Az új holttéri ütközésre figyelmeztető rendszer (BCA) pedig a motorfék aktiválásával segít elkerülni az ütközést. Az elülső ütközés-elkerülő támogatás (FCA) újdonságként immár a kerékpárosokat is észleli.

Ahogy korábban, az i30 mostantól is alapfelszerelésként kínálja a gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített elülső ütközés-elkerülő támogatást (FCA), a vezető éberség-felügyelet (DAW), az automatikus távolságifény-vezérlést (HBA), az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetést (ISLW), valamint a sávelhagyást gátló rendszert (LKA).

SmartSense biztonsági jellemzők:
⦁ [Új] Sávkövető segédlet (LFA)
⦁ [Új] Hátrameneti ütközéselkerülő támogatás (RCA)
⦁ [Új] Elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LVDA)
⦁ [Új] Holttéri ütközésre figyelmeztető rendszer (BCA)
⦁ Elülső ütközés-elkerülő támogatás (FCA) gyalogos- és [Új] kerékpáros-felismeréssel
⦁ Vezető éberség-felügyeleti riasztás (DAW)
⦁ Automatikus távolságifény-vezérlés (HBA)
⦁ Intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetés (ISLW)
⦁ Sávelhagyást gátló rendszer (LKA)

Szintén újdonság az i30 kínálatában az eCall rendszer, amely a légzsákok nyitásakor automatikusan értesíti a mentő- és segélyszolgálatot.

Ezen új funkciók egytől egyig biztonságosabbá teszik a Hyundai járműveit, és ezáltal fokozott bizalmat ébresztenek az ügyfelekben. A gondtalan használat érdekében az új i30 modellre kilométer-korlátozás nélküli, ötéves gyártói garancia vonatkozik.