Genfbe érkezik a vadonatúj Mitsubishi ASX

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a március 5-17. között megrendezett 89. Genfi Autószalonon állítja először reflektorfénybe az ASX kompakt crossover (bizonyos piacokon RVR vagy Outlander Sport) új, 2020-as modellváltozatát.

2009-es bemutatása óta az ASX-ből összesen mintegy 1,32 millió darab talált gazdára a világ 90 régiójában. Az autó legnagyobb piacai Észak-Amerika, Európa, Ausztrália és Kína. Jelenleg ez az MMC harmadik legkelendőbb járműve, így az ASX a vállalat globális stratégiájának kulcsmodellje. 

  Az autó külső megjelenését látványosan átalakították a “robusztus és ötletes” formatervezési filozófia alapján, ami hatásosan fejezi ki az MMC globális jelmondatát: “Drive your ambition”.

  Az ASX egy városi használatra tervezett kompakt SUV, amit sokoldalúsága nemcsak a mindennapos használathoz, hanem az izgalmas kalandozáshoz is tökéletes társsá avat. A könnyű, kompakt karosszéria és a SUV-okra jellemző magas üléshelyzet kiváló irányíthatósággal és könnyű vezethetőséggel ruházza fel az ASX-et.

  Az európai piacokon forgalmazott ASX modelleket egy 2,0 literes, 16 szelepes MIVEC motor hajtja, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó vagy hatfokozatú, Sport üzemmódot is kínáló INVECS-III CVT automata váltó is kapcsolódhat. Mindkét változat megrendelhető elsőkerékhajtással vagy összkerékhajtással.

Az ASX magas szintű biztonságot kínál utasainak, amiről többek közt a RISE energiaelnyelő karosszériaszerkezet és az ütközésmegelőző rendszer (FCM) gondoskodik.

A legfontosabb formatervezési újdonságok

Koncepció
  Az új dizájn vezérlő elve a “Hatás és benyomás” volt. A Mitsubishi legendás keménységét hordozó, mégis kifinomult és egyedi formavilág erős egyéniséget sugall, ami arra ösztönzi az autóst, hogy első benyomásait követve új meg új kalandokat keressen.

Elölnézet
  Az új ASX tervezői továbbfejlesztették a márka DYNAMIC SHIELD frontrész-kialakítását. A határozott kialakítású lökhárító mellett a hűtőrács és az alsó motorvédő elem szögletes, vízszintes/függőleges vonalai is hatásosan hangsúlyozzák az autó erőteljes, kemény kiállását. Az új stílusnak megfelelően a motorháztető mélyebben húzódik. A LED világítótestek karakteres elrendezése (az irányjelzők és a ködfényszórók a lökhárító végében kaptak helyet) a Mitsubishi márkára jellemző látványvilágot teremt az autó frontrészén.

Hátulnézet
  Az éles vonalvezetésű LED kombinált hátsó lámpatest (az irányjelzők kivételével) az autó hátsó részének teljes szélességében keresztülível, vizuálisan is fokozva az ASX szélességét. A lökhárító alatt megjelenő alsó védőlemez határozott erőt sugall.

Színek
  Az ASX vásárlói az élénk és intenzív Red Diamond (Gyémántvörös), a sportos és energikus Sunshine Orange (Napsugár Narancs), valamint a kifinomult Oak Brown (Tölgy Barna) fényezések közül választhatnak.

A Smartphone-link Display Audio rendszer (SDA) új fejlesztései 
Szakembereink továbbfejlesztették a Smartphone-link Display Audio rendszert (SDA), amely ezentúl még jobb konnektivitást kínált a felhasználók számára.

A kijelző mérete a 7 helyett immár 8 col. Az USB pendrive-okon tárolt videók ezentúl az SDA képernyőn*4 is megtekinthetők.

A leggazdagabb felszereltségű modellekben Tom Tom*5 navigációs rendszer működik. Egy okostelefon csatlakoztatásával valós idejű forgalmi információk érhetők el az internetről.

Hamarosan elérhetővé válik egy alkalmazás, amely feldolgozza a sebességmérő, a kilométerszámláló, a figyelmeztető lámpák és egyéb járműinformációk adatait. Az alkalmazás ellenőrzi a még meglévő üzemanyag mennyiségét, és útvonalat tervez a legközelebbi benzinkúthoz, valamint a karbantartások és kötelező szervizek optimalizálásában is segít.