Genfben tartja premierjét a Lexus RC F Track Edition

Az új Lexus RC F Track Edition kupé exkluzív teljesítménynövelő és stíluserősítő extráit a nemzetközi Lexus GT versenycsapatok tapasztalatai alapján fejlesztették ki, így a modell új változata tökéletesített aerodinamikával és irányíthatósággal, valamint korszerűsített dizájnnal hívja fel magára a figyelmet. A nagy várakozások övezte erőgépet március 5-én, a Genfi Autószalonon láthatja majd először az európai közönség.

A Lexus megnövelt teljesítménnyel és átdolgozott formával frissítette az RC F kupét, melynek elkészült új, limitált példányszámú változata, a Track Edition is. Az RC F Track Edition egy sportkocsi teljesítményével ötvözi a Lexus fényűzését és hibátlan kidolgozását. Az autó a legújabb mérföldköve a Lexus ‘F’ betűvel jelzett, nagy teljesítményű termékvonalának, ami a Lexus stratégia fontos alappilléreként a jövőben is fejlődni fog. Maga az RC F is alaposan megújult a 2020-as modellévre. Még jobb lett az autó aerodinamikája, tovább csökkent a tömege, újrahangolták a futóművét és továbbfejlesztették a formáját. Mindezek együttesen az eddiginél is magasabb szintre emelték a kupé menetteljesítményeit és kifinomultságát.

„Az új RC F egy állandó fejlesztés eredménye, ami töretlenül folyik a kupé kezdeti bemutatása óta. A legújabb változtatásoknak köszönhetően az F márka még egyedibb, még gyorsabb, tartósabb és különlegesebb képességű sportkocsikat fog jelezni. Ezek az autók olyan technológiákat vonultatnak fel, amelyek segítségével bármilyen képességű vezető tudja majd uralni teljesítményüket.” – avat be Koji Sato, a Lexus ügyvezető alelnöke.

RC F Track Edition: a Lexus ’F’ modellsorozatának csúcsa

Az RC F Track Edition több mint egy egyszerű tartozékcsomag. Sokkal inkább precíz mérnöki munkával megtervezett kiegészítők sora, melyek tökéletes összhangban végzik munkájukat, és új szintre emelik a menetteljesítményeket. Fejlesztéséhez a Super GT, a Blancpain GT és IMSA sorozatban versenyző Lexus-csapatok adták az ötleteket. A  Track Edition tervezésekor fontos szempont volt, hogy a teljesítményfanatikusok a menetkörülmények széles spektrumában tudják kihasználni az autó képességeit.

Az uralható, kiszámítható teljesítmény kulcsa a szigorú mérnöki munka, és persze az összes RC F összeszerelését felügyelő Takumi mesterek precizitása. Ők azok, akik az autó minden egyes elemét megvizsgálták, hogy lehet-e még fejleszteni rajta, de ezek a finomítások nem csupán a puszta csúcsteljesítményről szólnak. A Track Edition egy kompromisszumok nélküli, nagy teljesítményű luxuskupé, amely a versenypályán és az országúton egyaránt lenyűgöző.