Györfi Alent feldobja, ha Assenben versenyezhet

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka a gyorsasági motorversenyzés szentélyében áll rajthoz. Kakuszi Ádám pedig ismét a Moto GP-sztárok előtt bizonyíthat.
 A hétvégén folytatódik a német nemzeti bajnokság, az IDM, ahol Györfi Alen képviseli a 220 Volt H-Moto Team csapatát. A korábbi Európa-bajnok ezúttal a motorozás szentélyében, Assenben próbál meg minél több pontot szerezni, míg a csapat ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám a Red Bull Ringen gurul pályára, ahol ismét a Moto GP betétfutamaként rendezik meg az ADAC Junior Cup következő versenyét.
 A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ezúttal a gyorsasági motorozás szentélyében, Assenben gurul pályára, ahol korábban már számos sikert ért el. Györfi Alen a múltkor Schleizben, utcai pályán gyűjtött értékes pontokat az IDM mezőnyében, így összetettben a 6. helyen várja a folytatást az eddig megszerzett 47 pontjának köszönhetően. Alen természetesen készen áll az újabb próbatételre, és úgy véli, a tavalyi IDM versenyhétvége tapasztalatai alapján akár a legjobbak küzdelmeibe is bele tud majd szólni.
 
„Már nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen sokszor jártam már ezen a pályán, ahova számos szép emlék fűz. Nagyon különleges ez a helyszín, mindig feldob, ha Assenben versenyezhetek. Annak ellenére, hogy mostanában szenvedtünk a Yamaha beállításaival, bízom abban, hogy az itteni tapasztalataim alapján ezúttal jó eredményt érek el. Úgy tűnik, hogy ráleltünk a helyes útra, és amennyiben az időjárás is a kegyeibe fogad, képes leszek a legjobbakkal is felvenni a versenyt” – jelentette ki Györfi Alen.
 
Persze a hétvégén nemcsak a korábbi Európa-bajnokért szurkolhatunk, hiszen a 220 Volt H-Moto Team fiatal tehetsége, Kakuszi Ádám a Red Bull Ringen folytatja szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban, melyben a 13. helyen áll az eddig megszerzett 24 pontjának köszönhetően. Ádám immár harmadszor mutathatja meg a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt, hogy mit tud.  Mindenesetre a hangulatával nincs gond, ugyanis mind példaképével, Marc Marquezzel, illetve Valentino Rossival és Maverick Vinalesszel is sikerült közös képet készítenie a paddock területén.
 
„Így még egyik verseny előtt sem voltam feldobódva, hiszen a motorozás jelenlegi legjobbjaival találkozhattam személyesen, sőt, közös képet is készíthettem velük. Ezek után az csak természetes, hogy a lehető legjobb teljesítményt szeretném kihozni magamból. Mivel ez a pálya nincsen Xboxon, így YouTube-on néztem a pályáról több videót, hogy tanulmányozzam az ideális íveket. Nagyon fontos, hogy most lesz egy szabadedzésünk az időmérők előtt, ugyanis így több időm lesz megismerni a pályát. Biztos vagyok abban, hogy ennek köszönhetően jobb időt fogok menni, mint szabadedzés nélkül. Érzem, hogy egyre jobb formában vagyok, így talán sikerülhet a célom, hogy a legjobb hatban végezzek a futamon” – mondta Kakuszi Ádám.