Hang- és navigációs rendszerek széles választéka

Az új MINI Clubman alapfelszereltségének egy hat hangszóróval dolgozó zenerendszer és egy USB-aljzat is része, amely a Bluetooth-kapcsolaton keresztül elérhető online csatornák hallgatását is lehetővé teszi. Az USB-aljzatnak köszönhetően a brit prémiumgyártó ügyfelei kéz nélkül is vezérelhetik az autóhoz csatlakoztatott okostelefonjukat. Az új MINI Clubman alapfelszereltségének része a középkonzolra szerelt, 6,5” képernyő-átmérőjű színes kijelző és a MINI Controller is. A Connected Media felszereltségi opció már MINI Visual Boost rádiót és érintés-érzékeny, új grafikával dolgozó központi kijelzőt tartogat, miközben a MINI Connected online szolgáltatás-palettájához is hozzáférést kínál.

A Connected Navigation felszereltségi opció egy sor információ-szolgáltató funkciót tesz elérhetővé az új MINI Clubman fedélzetén, ahol kényelmes útvonal-tervező lehetőséget is garantál. A MINI navigációs rendszere több perspektívából képes megjeleníteni a térképeket a 6,5” képernyő-átmérőjű színes kijelzőn, az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Connected Navigation Plus felszereltségi csomag pedig mindezt 8,8” képernyő-átmérőjű, osztható színes kijelzőn és érintés-érzékeny MINI Touch Controllerrel teszi lehetővé. Utóbbi opció vezeték nélküli okostelefon-töltést és egy második USB-aljzatot is kínál.

Az új MINI Clubman: okosabb, mint valaha és „minden pillanatban online”

Az új MINI Clubman fedélzeti computerében már az alapfelszereltség részeként megtalálható egy 4G technológiára képes SIM kártya, amelyen keresztül a jármű helyzetét, illetve egy esetleges baleset súlyosságát is automatikusan felmérő, Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call) és a MINI TeleServices szolgáltatások is elérhetők. Az opcionális extraként megrendelhető Connected Navigation és Connected Navigation Plus felszereltségi csomagok részeként így a brit prémiumgyártó ügyfelei a valós idejű forgalmi információkhoz (RTTI – Real Time Traffic Information) is hozzáférést kapnak, ahogyan a személyre szabott Concierge Services szolgáltatásokhoz, az internet-alapú MINI Online platformhoz és az Apple CarPlay előkészítéshez is. A folyamatos mobilkapcsolat azt is jelenti, hogy a technológia időről időre automatikusan frissíti a navigációs rendszer térképét.

A MINI Connected okostelefon-alkalmazás legújabb frissítése mindezeken felül egy rendkívül átfogó szolgáltatás-palettához kínál hozzáférést, amelynek részeként a MINI ügyfelének mobilitás-tervezése játszi könnyedséggel a napi rutin részévé válhat. A technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó okostelefonon keresztül megküldje a jármű navigációs rendszerének az elkövetkező napok úti céljait, amelyeket elemezve a rendszer visszaküldi a pontos célba érkezéshez szükséges indulási időpontot, miközben a távolról vezérelhető Remote Services szolgáltatásokhoz is hozzáférést kínál. Utóbbinak köszönhetően a brit prémiumgyártó ügyfele folyamatosan nyomon követheti okoskészülékén a jármű aktuális helyzetét, üzemanyag-szintjét és számos egyéb állapotát, bekapcsolhatja a reflektort, aktiválhatja a kürtöt, beindíthatja az utastér-szellőztetést és működtetheti az ajtózárakat is.

Egyedi stílus utólag is: az eredeti MINI tartozékok

A brit prémiumgyártó az eredeti MINI tartozékok átfogó portfólióján számos utólagosan beépíthető, vonzó alternatívát tesz elérhetővé ügyfelei számára. A prémium minőségű tartozékok nem csupán az új MINI Clubman funkcionalitását és kényelmét, de vezetési élményét és egyediségét is fokozzák, minden tekintetben a MINI ügyfeleinek preferenciáihoz igazodva. A széleskörű portfólió legújabb tételei között oldalsó irányjelző-panelek, külső visszapillantó-házak és a brit zászló motívumait idéző, fekete-szürke színű Night Jack tetőfényezés is megtalálható. A Piano Black felszereltségi opció ragyogó tételei eközben egyszerre bújtatják az új MINI Clubman modellt diszkrét, mégis sportos ruhába. Utóbbi fekete „Clubman” és „Cooper S” típusjelzéseket, illetve feketére fényezett első és hátsó MINI emblémát tartogat.