Hétfőtől lezárják a Fehérvári utat a városközpont felé felújítás miatt

Hétfőtől lezárják a budapesti Fehérvári út Hamzsabégi út és Lecke utca, valamint a Csurgói út és Kondorosi út közötti szakaszának városközpont felé vezető útpályáját felújítás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

    A közleményben azt írták, a 973-as busz Újpalota felé a Fehérvári út lezárt szakasza helyett a Kondorosi út-Tétényi út-Andor utca-Fehérvári út módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti az Albertfalva kitérő megállóhelyet.
 

   A Nagytétény felé tartó buszok útvonala nem változik – tették hozzá.
 

   Tájékoztattak arról is: a belváros felé közlekedőknek érdemes a Budafoki utat vagy a Fehérvári út-Kondorosi út-Tétényi út útvonalat választaniuk. A felújítás alatt a Fehérvári úton délről érkezőknek lehetővé teszik, hogy a Kondorosi útra balra kanyarodjanak.

    A Hamzsabégi út és a Baranyai utca közötti szakasz egyetlen forgalmi sávra szűkül, és tilos a parkolás – ismertették.
 

   A közlemény szerint a várhatóan június végéig tartó felújítás során új burkolatot kap az úttest és a járda is, mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, és új jelzőlámpás csomópontot hoznak létre az Ulászló utcánál. A Főkert Nonprofit Zrt. pedig megújítja az út menti fasort.