Hogyan profitálhatnak az autóipari szakemberek a BILSTEIN Akadémiából

A BILSTEIN Akadémia világszerte aktív támogatást kínál műhelyeknek és alkatrészkereskedőknek a lengéscsillapítókkal és felfüggesztéssel kapcsolatos minden kérdésben. De hogyan is néz ki ez a támogatás valójában, és hogyan profitálhatnak az autóipari szakemberek ebből az ajánlatból? Rainer Popiol, a BILSTEIN Akadémia vezetője és Mustafa Yavuz, a BILSTEIN Műszaki Ügyfélszolgálat műhelyeinek műszaki csapatáért felelős, megvan a válasz! Minden információ megtalálható a következő szövegben vagy a „Felfüggesztési alapok – a BILSTEIN Akadémia által működtetett” videósorozat legújabb részében:

https://youtu.be/AKQ7xRNEcSk.

A BILSTEIN Akadémia szakértői díjmentes szolgáltatások széles skálájával támogatják a műhelyeket és a kereskedőket. Ezek a továbbképzéstől a konkrét problémákkal kapcsolatos támogatásig és izgalmas területi tippekig terjednek.

Két terület: gépjármű-technikusok megelőző és utógondozása

„A BILSTEIN Akadémia két erős területre oszlik” – mondja Rainer Popiol: Egyrészt a képzési és oktatási terület, másrészt a műszaki támogatás. „Tehát egyrészt saját továbbképzéseinken keresztül kapunk megelőző ellátást, másrészt utógondozást: ha kérdések merülnek fel a műhely napi működése során, vagy valami elromlik, a BILSTEIN Akadémia teljes csapata megfelelő segítséggel közvetlenül elérhető a gépjármű-szakemberek számára”.

Házon belüli képzés: a know-how átadása közvetlenül a műhelyben

A képzés területén a BILSTEIN Akadémia szakértői ingyenes belső tréningeket tartanak workshopokhoz. A tartalom a lengéscsillapító gyártástól a sorozatgyártás, tuning és motorsport területén történő beszerelésig terjed. Minden képzés egy elméleti részből, kombinált modulok esetén pedig egy további gyakorlati részből áll. A lengéscsillapító-szerelés, sérüléselemzés, felfüggesztés-diagnosztika és a BILSTEIN termékújítások témaköre mellett izgalmas gyakorlati tippekre, gyárlátogatásra és vevői tanácsadásra is számíthatnak a BILSTEIN Akadémia résztvevői.

Virtuális e-képzések: kényelmesen otthon

„Képzéseinket virtuális e-képzésként is kínáljuk” – magyarázza Rainer Popiol. “Részvevőink kiválaszthatják, honnan szeretnének részt venni az online képzéseken. A számítógép másik oldalán egy virtuálisan csatlakoztatott tréner ül, aki végigvezeti őket a programon, és egy órán belül elmagyarázza a legérdekesebb tippeket. Fontos az is, hogy a a résztvevők aktívan részt vesznek a képzésben. Rainer Popiol meg van győződve: „Mindegy, hogy aktív vagy félaktív rendszerekről, passzív lengéscsillapítókról vagy légrugókról van szó, a megfelelő tudást kínáljuk a műhely igényeihez igazodva.” Az érdeklődők itt regisztrálhat a kínált e-képzésekre.

Igény szerinti e-képzés

Izgalmas adalékot jelentenek az időtől és helytől függetlenül teljesen önállóan lebonyolítható e-képzések: a tanulási egységek „igény szerint” éjjel-nappal elérhetők. Ekkor a szükséges idő mindössze 20-30 perc. Hiányzik ugyan az élő tapasztalat és az oktatókkal való közvetlen eszmecsere, de gondoskodunk arról, hogy az egyes modulok kényelmesen teljesíthetők legyenek a munkaszünetben, munka után otthon vagy akár vonatozás közben is.

Nemzetközi képzési kínálat

Mivel a BILSTEIN termékeket az egész világon használják, a BILSTEIN Akadémia globálisan pozicionált. A Németországban, az USA-ban és Kínában található nemzetközi képzési bázisokkal a BILSTEIN a világon mindenhol kínál képzést.

Technikai támogatás: közvetlen kapcsolattartás a felfüggesztés szakembereivel

A lengéscsillapítók és felfüggesztések szakembereivel való közvetlen kapcsolat teszi a BILSTEIN Akadémiát olyan sikeressé. Különösen a rövid távolságok és a személyes csere a műszaki támogatás terén, ahogy Mustafa Yavuz hangsúlyozza: „A műhely szakemberei mindig felvehetik velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon, még akkor is, ha a jármű az emelőpadlón van és gyors információra van szükség”.

Partner műhelyek és alkatrészkereskedők számára világszerte

A BILSTEIN szakértői értékes know-how-t merítenek a hat évtizedes tapasztalatból a lengéscsillapítók és felfüggesztési rendszerek minden területén. Nem csak sorozatcserében, hanem lengéscsillapító eredeti felszerelésben és a csúcs nemzetközi motorsportban is. Legyen szó szerelési tippekről, konkrét problémák megoldásáról vagy új technológiákról, mint például légrugós modulok és félaktív felfüggesztések, a BILSTEIN Akadémia célja ezen ismeretek átadása az autóműhelyeknek és márkakereskedőknek is.

Minden információ a BILSTEIN Akadémia képzéseiről és szemináriumairól: https://workshop.bilstein.com/en/trainings-and-courses/.