Ilyen még nem volt

A JAGUAR I-PACE SOHA NEM LÁTOTT MESTERHÁRMASSAL NYERT A 2019-ES WORLD CAR AWARDS SZAVAZÁSON

A tisztán elektromos üzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-es World Car Awards (Világ Év Autója) szavazáson. A modell nem csupán a nagyra becsült 2019-es Világ Év Autója, valamint a Világ Év Dizájnja címeket nyerte el – ahogy 2017-ben az F-PACE is –, de a Világ Év Zöld Autójának is megválasztották.

Az I-PACE a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjak nyertese

A Jaguar tisztán elektromos, nagyteljesítményű szabadidőjárműve az első olyan modell a díj történetében, amely egyazon évben három kategóriában is nyerni tudott

A Jaguar F-PACE 2017-es diadala után az I-PACE a Jaguar elismert PACE modellcsaládjának immár második olyan képviselője, amely a Világ Év Autója és a Világ Év Dizájnja címeket egyaránt elnyerte
A nyerteseket a 2019-es World Car Awards díjátadó ünnepségén, a New York-i Autószalonon hirdették ki

A mai napig több mint 11 000 darab I-PACE modellt szállítottak ki a vásárlóknak1

A Jaguar I-PACE megvásárolható, nagy-britanniai induló vételára 60 995 font2. A modell konfigurátora megtalálható a www.jaguar.com oldalon

Az I-PACE az első olyan modell a World Car of the Year díj tizenöt éves történetében, amely három első helyezést is szerzett.

Alig néhány héttel azután, hogy a modell elnyerte az Év Európai Autója címet, az I-PACE újabb elismerést vehetett át a New York-i Autószalonon. A világ 24 országát képviselő 86 szakújságíróból álló zsűri döntése újfent megerősíti a modell pozícióját, mint a világ legkívánatosabb prémium elektromos járműve.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Jaguar I-PACE-t háromszor is szólították a World Car of the Year díjátadóján. Annak idején azzal a szándékkal fogtunk hozzá a modell fejlesztéséhez, hogy megvalósítsuk Zéró Célkitűzésünket: a zéró károsanyag-kibocsátást, a zéró balesetet és a zéró forgalmi dugókat. Az I-PACE ennek az ambiciózus célkitűzésnek az első állomása. Amikor megálmodtuk, az elektromos autók még rétegmodellnek számítottak. Ezért tiszta lappal indulva új mércét teremtettünk az iparág számára, megalkotva a világ legkiválóbb prémium elektromos járművét, egy hamisítatlan vezetési élményt nyújtó, vérbeli Jaguart. Azzal, hogy az I-PACE elnyerte a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjakat, márkánk első, tisztán elektromos üzemű járműve megérdemelten részesült a létező legmagasabb szintű elismerésben. Ezúton köszönöm az I-PACE megvalósításában szenvedéllyel közreműködő csapatnak, hogy ilyen kiváló modellt alkottak.”
Prof. Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

Az Egyesült Királyságban tervezett és fejlesztett I-PACE új ügyfeleket csábít a Jaguar márkához. Közülük sokan most vásárolják meg első villanyautójukat – a mai napig a világ több mint 60 országában 11 ezernél is többen vehették át I-PACE-üket. A sportautókra jellemző menetteljesítményeket zéró károsanyag-kibocsátással, páratlan kifinomultsággal és a szabadidőjárművekre jellemző, hamisítatlan sokoldalúsággal és használati értékkel társító I-PACE kiemelkedő ajánlatnak számít kategóriájában.

„A Jaguar formatervezőjének lenni alighanem a legjobb munkakör a világon. Őszintén mondhatom, egyetlen más projekt sem okozott nekem annyi örömöt, mint az I-PACE. Az elektromos járművek soha nem látott mértékű szabadságot adnak a dizájnereknek. Újragondolhatjuk az arányokat, a járművek profilját és helykihasználását – és munkatársaimmal teljes mértékben ki is aknáztuk ezeket a lehetőségeket. A 2019-es Világ Év Dizájnja cím, valamint a Világ Év Autója és a Világ Év Zöld Autója díjak elnyerése tisztelgés az egész csapat erőfeszítései előtt.”
Ian Callum

A Jaguar formatervezésért felelős igazgatója

Az I-PACE előre tolt utascellájú sziluettje, rövid túlnyúlásai és feszes, izmos vállai minden más szabadidőjárműnél drámaibb megjelenést kölcsönöznek a modellnek. Az egyedi, elektromos architektúrának köszönhetően rendkívül tágas belső teret szépséges, prémium részletek és a Jaguartól megszokott, minőségi kidolgozás teszi még vonzóbbá.

Az I-PACE ultramodern lítium-ion akkumulátor-csomagjának kapacitása 90kWh, ami akár 470 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé (WLTP ciklus szerint). A lemerült akkumulátor mindössze 40 perc alatt 80%-os szintre tölthető (100kW egyenáramú villámtöltővel). Ugyanez a töltöttségi szint háztartási fali töltőrendszer (7kW váltóáram) segítségével alig több mint 10 óra – azaz egy éjszaka – alatt elérhető.

Az I-PACE-hez kidolgozott, intelligens hatótávolság-optimalizáló technológiák széles választékában megtalálható az akkumulátor előkondicionáló rendszer: a hálózatra csatlakoztatott I-PACE automatikusan megnöveli (vagy csökkenti) az akkumulátor-csomagok hőmérsékletét, hogy már indulás előtt maximális hatótávolságot bocsásson a vezető rendelkezésére.

Az I-PACE emellett az Euro NCAP biztonsági vizsgálatán maximális ötcsillagos minősítést szerzett. A karosszéria-szerkezet által biztosított, kimagasló szintű utasvédelemhez olyan, a gyalogosokat és a forgalom egyéb résztvevőit védelmező technológiák társulnak, mint a felugró motorházfedél, vagy a gyalogos- és kerékpáros-felismerő funkcióval felvértezett önálló vészfékező rendszer.
A valamivel több mint egy évvel ezelőtt bemutatott I-PACE a mai napig 62 szakmai elismerésben részesült. Többek között elnyerte az Európai Év Autója díjat, a német, norvég és brit Év Autója díjakat, a BBC TopGear magazin Év Villanyautója díját, a Kínai Év Zöld Autója díjat, valamint az Autobest ECOBEST kitüntetését.

A Jaguar I-PACE már a hazai piacon is rendelhető, a modell konfigurátora megtalálható a www.jaguar.hu oldalon.

Az értékesítési számadatok a 2019. március 31-i állapotokat tükrözik