Itt egy igazi expressz kisáruszállító

Az elmúlt hetekben másodszor jutott el hozzám a Peugeot Expert kisárúszállító – mivel több bútort is kellett logisztikáznom mostanában.
Most, jöhetne itt a szokásos hosszabb bevezetés mondjuk István királytól indulva, de ezúttal ezt kihagyom,mert egyrészt nincs most időm, másrészt ezúttal még múzsám csókja sem landolt az arcomon.
Az Expert külső megjelenésében leginkább az eleje fogott meg.
Szerintem nagyon látványos, de egyben markáns, ám mégis elegáns az autó “pofája”.
Nagyon jól néz ki és teherautóssá teszi, hogy a hűtőrács, valamint az első lámpák magasabbra vannak emelve,  ugyanakkor a motoháztető vonalvezetése egyrészt tompít a teherautós megjelenésen, másrészt kiemeli a már említett “légbeömlő, világítótest kombót”.

Az autó oldalról hozza a kistehetrautós vonalvezetést. wink
Felszereltségtől függően az autó  rendelhető csak az egyik (jobb), vagy mindkét oldaon tolóajtóval.
A tolóajtók ráadásul – szinténfelszereltségtől függően – akár elektromos mozgatással is elérhetőek. Ebben az esetben vagy a kilincs kifelé húzásával, vagy az autó utasterében a középső “műszerfalon” vagy az indítókulcson található, gombok segítségével tudjuk vezérelni az ajtók mozgását.
Természetesen az Expertben is elérhető a lábbal irányítású ajtó. A nyitásához elég egy lábmozdulat a hátsó lökhárító sarka alá, és automatikusan kioldanak a gépjármű zárjai, illetve kinyílik a megfelelő oldali tolóajtó.
Az oldalsó nyílászárókon keresztül egyébként akár egy raklap is (hosszában) ki-be helyezhető.

Az Expert hátához érve talán szintén a lámpák  kialakítása, ami elsőre feltűnik az embernek. Itt is magasabbra vannak emelve…
A hátsó ajtók osztottan nyithatók. Ez nagyban megkönnyíti a városi áruterítést, ugyanis rövidebb  helyre is beférünk a gépjárművel. Természetesen az ajtók vagy 90, vagy 180 fokban kitámaszthatóak, így a ki-be rakodás során sem kell attól félnünk, hogy azok  idő előtt bezárulnának.

Azt talán említeni sem kell, hogy a raklap könnyedén befér a nyitott ajtókon keresztül a raktérbe…
Természetesen több rögzítési pont is található a Peugeot Expert “csomagterében”, így biztonságosan tudjuk célba juttatni a szállítmányt.

A rakodótérrel kapcsolatban még két dolgot kell kiemelni.
Egyrészt nagyon hasznos, hogy az oldalfalak, valamint az ajtók kaptak egy préselt falemez borítást (ezzel is megvédve az autó belső fényezését), másrészt az utas- és csomagteret elválasztó fal alján, az utasülések  felől, található egy csapóajtó, amit ha felnyitunk, hosszabb lécek, csövek, szőnyegek, stb. is  szállíthatóak az Expertben.

Az autó utasterébe pattanva is a praktikus megoldások sokasága fogadja a felhasználót.
Rengeteg tárolóhely, átlátható műszerfal és kezelőszervek >>>