Jók között a legjobbak

Consumer Reports 10 Top Picks 2019

Megbízhatóság és vezetési élmény, előremutató megoldások és ügyfélelégedettség: ezek együttesen tehetnek mértékadóvá egy-egy autót. A Consumer Reports közzétette, mely modelleket tartják a kiválók legkiválóbbikának 2019-ben.

Új autók teljes körű tesztjeiből és évi közel félmillió felhasználó részletes véleményéből alakul ki az észak-amerikai Consumer Reports ranglistája, amely a vezethetőséget és a biztonságot, a modern technológiai tartalmat és az értéktartást, az üzemanyag-fogyasztást és a megbízhatóságot egyaránt figyelembe véve minősíti az autókat. Ezen a listán belül is kiválogatják ugyanakkor a legjobbakat: azokat, amelyek a felhasználói tökéletességen túlmutatva minőségükkel, műszaki tartalmukkal és szubjektív benyomásaikkal új mércét állítanak az autóipar számára.

Az év legkiválóbb autóit tartalmazó 10 Top Picks válogatás az autóipar krémjét testesíti tehát meg. Erre a listára csak kiemelkedő képességű autók kerülhetnek fel – idén például eleve kizárólag azokat a modelleket vették figyelembe, amelyek alapfelszerelésként kínálják a gyalogosbiztonság terén új korszakot nyitó autonóm vészfékrendszert (AEB).

Az 1936-ban alapított Consumer Reports 2019-es Top 10-es listáján nem kevesebb mint négy Toyota kapott helyet: a Toyota Camry Hybrid a legkiválóbb középkategóriás gépkocsi, a Toyota Avalon Hybrid a legnagyszerűbb nagyautó, a Toyota Yaris a szubkompakt (városi) méretosztály legjobbja, míg a Toyota Prius a részben vagy teljesen elektromos autók között számít felülmúlhatatlan ajánlatnak. A teljes lista elérhető a Consumer Reports oldalán.

Consumer Reports 10 Top Picks 2019

Szubkompakt szabadidőjármű Hyundai Kona
Kompakt szabadidőjármű Subaru Forester
Középkategóriás szabadidőjármű Subaru Ascent
Prémium szabadidőjármű BMW X5
Szubkompakt személyautó Toyota Yaris
Prémium kompakt személyautó Audi A4
Középkategóriás személyautó Toyota Camry Hybrid
Nagyautó Toyota Avalon Hybrid
Részben vagy teljesen elektromos jármű Toyota Prius
Haszonjármű Ford F-150

A Toyota hegemóniája egyáltalán nem meglepő a Consumer Reports Top Picks listáján. 2012-ben példa nélkül álló módon minden második autó egy Toyota volt a listán (Camry Hybrid, RAV4, Sienna, Prius, Highlander). 2017-ben és 2016-ban három-három (Yaris iA, Prius és Highlander, illetve Camry, Sienna, Lexus RX) modellel kerültek fel a dicsőséglistára, tavaly pedig két szedán (Camry, Corolla), egy buszlimuzin (Sienna) és egy szabadidőjármű (Highlander) képviselte a márkát a Consumer Reports Pantheonjában.

Fotók: Toyota, Consumer Reports