Jönnek Kiss Norbi kedvelt pályái, elsőnek Le Mans

Annak ellenére, hogy csak 2014-ben nyert Le Mansban utoljára futamot, Kiss Norbi szereti a legendás helyszínt, ahová gyors ütemben tartanak, alig egy héttel a zolderi sikerek után. Belgiumban nem várt győzelmek tarkították a Tankpool24 Racing Team hétvégéjét, Franciaországba viszont már azzal a tudattal mennek, hogy bíznak benne, hogy a győzelemre is esélyesek. Így látja a helyzetét a szombathelyi pilóta, pár nappal a megmérettetés előtt:
“Kedves hely számomra a Circuit de la Sarthe. 2012-ben két fordított rajtrácsos győzelmem volt itt, és 2014-ben, az első bajnoki évemben is nagyon kellett itt a két főfutamos elsőségem. Tavaly is, amikor itt volt a szezonzáró, akkor első helyről álltam már ki technikai probléma miatt. Kifejezettem jó eredményre számítok itt is, és a számomra szintén kedves, és ezúttal szezonzáró helyszínen, Jaramában is. Abszolút az a cél, hogy minél több pontot szerezzünk, és nagyon remek a harmadik helyem is a bajnokságban, sőt, van rá esély, hogy akár előrébb is keveredhetek, kellően felkészültünk.”

Ahogy Norbi is említette, nincs megállás, hiszen a mostani hétvége után, október 7-8-án már jön Spanyolországban, Jaramában a szezonzáró.  A magyar pilóta kifejezetten örül a helycserének a versenynaptárban, és már most méltatja a csapata egész éves munkáját:

“Valóban Le Mans korábban van, mint az eddig megszokott volt, jobb idő is lesz, olyan 23 fok körül, ez jó, mert néha pokolian eláztunk az eddigi francia szezonzárón, és emiatt olykor a  hangulat is nyomott volt. Most azonban napsütésben érhet véget a 2017-es év, ráadásul akár jó eséllyel akár a bajnoki összetett második helyre, ami azt gondolom, hogy 2 szezon alatt brutálisan jó teljesítmény egy olyan csapattal, amely nem  is olyan rég sereghajtó volt, most meg beleszólunk a futamgyőzelmekbe. Tök jó az is, hogy a csapattársam André Kursim is feljavult, és csapatszinten is egyre erősebbek vagyunk. Jól mutatja ezt a fejlődést a múlt heti dupla dobogós helyezésünk, ha jövőre több ilyen lesz, érdemben is tud segíteni a “Kiscsávó” abban, hogy a bajnoki címért is komolyan harcba szálljunk. Nagyon köszönöm minden támogatómnak és szurkolómnak azt, hogy együtt már most itt tartunk, tarthatunk.”
A hétvége eseményei ezúttal online stream formájában is követhetőek lesznek Kiss Norbi, és a FIA ETRC hivatalos oldalain is.
Link a várható élő közvetítéshez: http://fiaetrc.com/live