Jövő áprilisban kezdődik a szolnoki vonal felújítása

A KISS emeletes motorvonatok forgalomba állásával új korszak nyílik a személyszállításban 2020 februárjától a legforgalmasabb Budapest–Cegléd–Szolnok és Budapest–Vác–Szob elővárosi vasútvonalakon. A szolnoki vonalon tapasztalható problémák kezelése, a menetrendszerűség biztosítása és az utasok megfelelő szintű kiszolgálása érdekében a MÁV Zrt. jövőre mintegy 6 milliárd forintot csoportosít át, hogy a 100a vonal kritikus szakaszainak állapotán javítson.

A Nyugati pályaudvar és a Kőbánya-Kispest közötti szakaszon jelenleg 40-60 km/h-ás sebességkorlátozás van érvényben. Várhatóan 2020 áprilisában megkezdődhet a pályaszakasz felújítása. A munkálatok keretében megtörténik a vágányok felújítása – többek között az ágyazat, a felépítmény, a váltók cseréje -, szükség szerint a biztosítóberendezés és a felsővezeték javítása. A munkálatok a tervek szerint várhatóan hat hónapot vesznek igénybe, ezt követően megszűnik a sebességkorlátozás, így visszaállhat a 80km/h-ás sebesség a szakaszon.

 A Kőbánya-Kispest és Cegléd-Szolnok közötti szakaszon szükség szerint további felújítást és karbantartást végez a MÁV a menetrend szerinti közlekedés javítása érdekében.