Katonai konvojok közlekednek az országban több útvonalon NATO-hadgyakorlat miatt

    Az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat keretében katonai konvoj halad át a következő napokban többek között a Hódmezővásárhely-Újmajor, a Szentes-Tiszaroff és a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Veszprém-Újmajor útvonalon – közölték a honvedelem.hu honlapon vasárnap.

    Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred technikai átcsoportosítást hajt végre hétfőn Hódmezővásárhely és Újmajor között, hétfőtől szerdáig pedig Szentes és Tiszaroff között.


    A közlemény szerint nagyobb katonai járműforgalom várható hétfőn 8.00 és 13.00 óra között a Hódmezővásárhely-Újmajor útvonalon, a 472-es számú út – 47-es számú főút – M43 – M5 – M0 – M7 autópálya – 63-as – 8-as – 7-es – 8-as – 82-es számú főút és a 83-as számú út érintésével; továbbá hétfőtől szerdáig 8 és 21 óra között a Szentes-Tiszaroff útvonalon, a 451-es – 45. számú főút – Kunszentmárton – 44-es – 442. számú főút – Martfű – Baghymajor – Kengyel – Tiszatenyő – 46. számú főút – Törökszentmiklós – E60. számú főút – Fegyvernek – Tiszaroff kompátkelő hely érintésével.


    Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vasárnap kezdte meg haditechnikai eszközeinek közúti átcsoportosítását. Hétfőn 12.00 és 18.00 óra között a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Bakonykúti útvonalon közlekednek a katonai járművek.


    Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei százötven fővel, negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára vasárnap. A győri légvédelmi rakétaegységek a légibázisok légvédelmi rakéta védelmét fogják ellátni a hétfőn kezdődő nagyszabású gyakorlaton. Az előretolt szárazföldi harccsoport kötelékében vesznek részt a feladatokban, a gyakorlat következő fázisában átcsoportosítást hajtanak végre Tiszaroffra, és a vízi átkelést biztosítják. Az átkelést követően az ország keleti részében fognak feladatokat végrehajtani – írták a közleményben.


    A honvédség arra kérte a közlekedőket, hogy a katonai menetoszlop közé ne hajtsanak be, mert az veszélyes. A konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel a járművek mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.


    A Magyar Honvédség “törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!” – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

Folytatódnak a felújítási munkálatok az M2-es és az M0-s autóúton