Kiemelkedő húzóerő és üzemanyag hatékonyság

Kiváló iparági minősítéseket kaptak a Goodyear új 4 évszakos abroncsai

A Goodyear az abroncsgyártó vállalatok között elsőként fejlesztett ki olyan 4 évszakos abroncsot, amely a havas utakra vonatkozó szigorú követelmények is megfelel és „három hegycsúcs és hópehely” (3PMSF) jelöléssel rendelkezik. Az új abroncs emellett kiváló gördülési ellenállása alapján az Európai Abroncsjelölési Szabályozás szerinti „A” kategóriás* besorolást is megkapta. A kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságú abroncs hivatalos forgalomba hozatala még idén várható.

A havas utakon szükséges megfelelő húzóerő kombinálása az „A” osztályban elvárt kiváló gördülési ellenállással kimagasló eredmény, amely jelzi, hogy a Goodyear termékei sikeresen helytállnak a jövő mobilitási megoldásai között. A 4 évszakos abroncs fejlesztése a luxemburgi és németországi technológiai fejlesztő csapatok együttműködésének eredménye. A projekt során a mérnököknek sikerült egyesíteniük a legújabb, négy évszakos csereabroncsokra kifejlesztett mintázatokat a legmodernebb futókeverékekkel. A Goodyear a technológiai áttörést a járműgyártókkal együttműködve érte el, az új termékeket pedig olyan autókra szerelik majd fel, mint a Peugeot 2008/3008/5008, a DS3 Crossback és a DS7 Crossback, emellett további márkákon is megjelennek majd első szerelésű abroncsként.

„Ez a projekt is bizonyítja, hogy valóban képesek vagyunk előre látni a vásárlók igényeit és élen járó műszaki megoldásainkkal, a csúcstechnológiát a vevők szolgálatába tudjuk állítani” – nyilatkozta Xavier Fraipont, a Goodyear EMEA-régió termékfejlesztési alelnöke.

*Megjegyzés: Az európai abroncsjelölési rendszer három kategóriát különböztet meg: az üzemanyag-hatékonyságot, a nedves tapadást és a külső gördülési zajt. A rendszer az üzemanyag-hatékonyság kategóriáján belül az abroncsokat „G -től (legkevésbé hatékony) „A”-ig (leghatékonyabb) hét osztályba sorolja.