Kiss Norbi komoly harcra számít a dobogóért Jaramában

A szombathelyi pilóta egyik legeredményesebb versenyhelyszíne a Madrid melletti Circuito Permanente del Jarama. Egykor olyan Forma-1-es világsztárok nyertek itt, mint Graham Hill, Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, James Hunt, Mario Andretti, Patrick Depallier és Gilles Villeneuve. Kiss Norbinak is remek eredményei vannak innen, hiszen amikor még a spanyol márkakupa bajnokságában indult, már akkor is nyerni tudott itt, és azóta kamionversenyzőként is szinte letaszíthatatlan volt a dobogóról. A kronológiához tartozik az is, hogy a szériában az első győzelmét is itt szerezte meg, még 2011-ben. Tavaly már a Tankpool24-Mercedes versenyzőjeként szállt harcba Spanyolországban, és mindenképp jobb eredményekre számít 2017-ben mint az előző évben:
“Azért is kedves számomra ez a pálya, mert 2015-ben itt lettem másodszor is Európa-bajnok. A spanyol rajongók is meglepően kedvesek velem, pedig még balszerencsés kalandjaim is voltak a hősükkel, Antonio Albacetével. Szeretnék újra jó eredményeket magaménak tudni ezen a hétvégén is, annak ellenére, hogy tavaly az egyik legnehezebb hétvégénk volt itt, köszönhetően a technikai problémáknak, és a büntetéseknek. A pálya egyébként egy igazi klasszikus, komoly versenypálya, amely szintemelkedésekkel, és egy-két meglepő kanyarral tűzdelt, amit nehéz belátni. Azt gondolom, hogy pont ez ad extra izgalmat nekünk versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.”
Kiss Norbi jelenleg a harmadik helyen áll a bajnoki összetettben az utolsó helyszínen a hátralévő négy futam előtt, és ezen pozícióját mindenképp szeretné megőrizni, sőt mindent meg akar tenni, hogy a jelenleg második helyen álló német Jochen Hahnt megelőzze. Így látja Norbi a helyzetét:
“Hahn mindegyik versenyen a maximumot hozza ki magából, és a technikájából is. Mindenképp futamot kellene, hogy nyerjünk ahhoz, hogy legyen reális esélyünk át megelőzni. Amennyiben sikerülne legyőznünk, az hatalmas siker lenne, bár ez a harmadik hely is kiváló eredmény és abszolút felülmúlja az év eleji céljainkat, és elvárásainkat.”
Kiss Norbi tehát motivált, és a német csapata is mindent meg fog tenni azért, hogy az utolsó versenyhétvégén a 2017-es kamion Európa-bajnokságon jól szerepeljenek. Sőt! A csapat már elkezdett dolgozni a 2018-as szezonra is, erről ennyit árult el a legsikeresebb magyar kamionversenyző:
“A hétvégén új speciális SKF csapágyakat is teszünk a versenykamionba és több olyan alkatrészt próbálunk ki amit már év eleje óta terveztünk. Folytatjuk azt az utat, hogy amikor lehetőségünk adódik mindig egy kicsit fejlesszünk a versenykamionon. Szerencsére az eredményeink jóvoltából a Mercedesszel is egyre erősebb lett a kapcsolatunk. A csapat management tárgyalt Zolder és Le Mans között is a Mercedes vezetéssel, és ezt előreláthatóan az elkövetkezendő hetekben is folytatni fogják, amelynek a végeredménye remélem az lesz, hogy komoly előrelépést tudunk tenni a motor teljesítmény növelése és dinamikája terén is.”

Itt élőben követheti az eseményeket: http://www.kissnorbi.com/live​