Klasszikus, de veszélyes – mondta Kiss Norbi Zolderről

Az inkább peches cseh hétvége után egy régi-régi Forma-1-es pályára látogat el a kamionos Európa-bajnokság mezőnye, így a szombathelyi Kiss Norbert is. Nem rendeztek itt már jó ideje futamot a száguldó cirkuszban, és ennek bizony az is az oka, hogy gyakoriak a versenybalesetek ezen a pályán. Alig pár évvel ezelőtt ezt Norbi egykori csapattársa Major Benedek egy rajtbaleset formájában tapasztalhatta meg, de lehetne sajnos még szomorúbb példákat is mondani, mint például Gilles Villeneuve esete. Maximális tiszteletet követel ez a pálya, és tudja ezt a 32 éves magyar pilóta is:
“Zolder egy igazán klasszikus, izgalmas pálya. Nagyon rizikós versenyautóval is, hát még kamionnal. Nagyon szűk a pálya, még a rajt-cél egyenes is, itt nem lehet lazítani, folyamatosan figyelni kell. Talán elmondható az, hogy a legveszélyesebb helyszín a versenynaptárban.”
A Tankpool24 legénysége is óvatosan indul neki az előttük álló versenyhétvégének, még a csapat technikai igazgatója, és Norbi versenymérnöke, Stefan Honens is kemény hétvégére számít, ami különösen a fékeket veszi majd igénybe. Ezzel kapcsolatosan Norbi elmondta, hogy :
“Tavaly komoly nehézségekbe ütköztünk itt, volt egy kiesésem is. A futamgyőzelem itt csodaszámba menne most, mivel a pálya karakterisztikája nem fekszik nekünk, ahogy az előző versenyhelyszínen, Mostban. Sok sikán és egyenes váltja egymást, és a kigyorsításunkon még sokat kell javítani. Ennek ellenére, ha össze tudunk rakni az időmérőkön egy-egy jó kört, a dobogó nem lesz elérhetetlen. Haladunk tovább előre, és Belgiumban az a célunk, hogy annak ellenére, hogy a Mercedesnek nem fekszik ez a pálya, a lehető legtöbb pontot elhozzuk, és ha lehet, akkor Jochen Hahn és Steffi Halm elé keveredjek a versenypályán és a pontversenyben is…”
A belga versenyhétvége is követhető lesz Kiss Norbi weboldalán: http://www.kissnorbi.com/live​