Költségcsökkentést ígérnek

Fuvar.hu néven online piacteret nyitott egy magyar kezdő vállalkozás: magánszemélyek, kis- és közepes vállalkozások kereshetnek társat áruszállítási feladatokra.
A megoldással csinos összeg takarítható meg, ugyanis a fuvarozó cégeknek minden megbízásra licitálniuk kell. A Fuvar.hu a Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő európai uniós forrásból megvalósuló befektetése.
Legyen szó költözésről, csomagküldésről, műszaki cikk, bútor vagy áru szállításáról, megfizethető fuvarozásra bárkinek szüksége lehet. Ezt az igényt ismerte fel a Fuvar.hu: egyszerűen használható online piacteret hozott létre, amivel bárki kereshet fuvarozót belföldi, vagy nemzetközi szállítási igényeihez.
A Fuvar.hu kényelmi és költségcsökkentő megoldás, megbízóknak és logisztikai szolgáltatóknak egyaránt előnyös. Egyrészt minden megbízásra licitálni kell, így a használó a lehető legkedvezőbb megoldást választhatja ki. Másrészt a szolgáltatás a szállítmányozóknak is előnyös, mert egyszerűen találhatnak fuvarokat szabad kapacitásaikra.
A Fuvar.hu kezdő vállalkozásként rajtolt, és egyelőre itthon érhető el a szolgáltatása, miközben célja a nemzetközi piacra lépés, az első körben Ausztriában.
>Hazánkban kereken 37 000 vállalkozás tevékenykedik a szállítmányozási ágazatban, melyek közel háromnegyede 1-4 személyt foglalkoztat. A Fuvar.hu, melyet a megbízók ingyen használhatnak, elsősorban ezeket a mikrocégeket tekinti partnereinek.