Közös jegyeket értékesít a BKK és a MÁV-START a vizes vb ideje alatt

A FINA 2017 vizes világbajnokság ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START közös jegyeket értékesít, amelyek kedvezményes utazási lehetőséget biztosítanak a rendezvény helyszíneire. A BKK által kibocsátott új jegy a BKK Online Shop felületén, a vasúttársaság által kiadott jegyek pedig a MÁV-START jegypénztáraiban vásárolhatók meg.

A BKK Online Shop felületén 2017. július 13-ától egyedi kedvezménnyel megvásárolható a 24 órán keresztül érvényes „FINA-vb Budapest–Balatonfüred közlekedési napijegy” és a „FINA MASTERS-vb Budapest–Balatonfüred közlekedési napijegy”. Előbbi a vizes-világbajnokság (július 14-30.), utóbbi a MASTERS világbajnokság (augusztus 7-20.) ideje alatt jogosít Budapesten belüli utazásra 24 órán keresztül, valamint ugyanabban az időszakban egy oda-vissza utazásra a MÁV-START személy-, sebes- és gyorsvonatain Budapest–Balatonfüred viszonylatban. A Kék Hullám sebesvonat InterCity kocsijának igénybevétele esetén a helyjegy árát is meg kell fizetni.

A MÁV-START a BKK-val együttműködve egyedi kedvezménnyel értékesíti az alábbi jegyeket:

  • az ország bármely vasútállomásáról Budapestre és vissza 50%-os alkalmi menettérti jegy „FINA BKK 24 órás kombijegy”-gyel,
  • az ország bármely vasútállomásáról Budapestre és vissza 50%-os alkalmi menettérti jegy „FINA BKK 72 órás kombijegy” -gyel,
  • az ország bármely vasútállomásáról Budapestre és vissza 50%-os alkalmi menettérti jegy „FINA BKK heti kombijegy” -gyel.

A vasúti jegyrész ára a távolságtól, kocsiosztálytól stb. függ, a BKK jegyrész ára az érvényességi időtől függően, kedvezményesen  1300 forint, 3300 forint vagy 4500 forint. A termékekre a kapcsolódó kedvezmény csak akkor érvényes, ha azokat együtt vásárolják meg.
A kedvezményes árú alkalmi menettérti vasúti jeggyel a FINA-vb idején az utazás legkorábban 2017. július 13-ától kezdhető meg, és a visszautazást a rendezvényt követő napon, július 31-én éjfélig kell befejezni; a FINA Masters-vb idején az utazás legkorábban 2017. augusztus 6-ától kezdhető meg és a visszautazást a rendezvényt követő napon, augusztus 21-én éjfélig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárában le kell bélyegeztetni.
 
A BKK jegyrész érvényességi ideje az utas által megadott kezdő időponttól számított 24 óra, 72 óra vagy az utas által megadott kezdőnaptól számított 7 nap, azonban ennek teljes egészében a vasúti jegyrész érvényességi idején belülre kell esnie.
A termékek felhasználási feltételeiről bővebb információt a MÁV-csoport és a BKK oldalán találhatók.
 
Budapesti Közlekedési Központ, MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság