Küzdelmes hétvégét zárt Tassi Attila csapata a Slovakia Ringen

Budapest, 2019. május 13. Nem szokványos versenyhétvégét tudhat maga mögött a WTCR mezőnye: első alkalommal került megrendezésre egy versenypályán két világverseny. A túraautó-világkupa mellett az FIM EWC – endurance motoros világbajnokság versenyzői léptek pályára a Slovakia Ringen, ahol a HELL ENERGY szponzoráltjának, Tassi Attilának nem volt könnyű dolga.

Az FIA WTCR szezon idei 3. futamának Szlovákia adott otthont, ahol a szokásostól eltérően a pénteki napon zajlottak le a szabadedzések és az időmérők egyaránt. A HELL-KCMG csapata – a BoP szabályozás miatt – a legnagyobb pluszsúllyal, +60 kilóval állt rajthoz, ami nem kevés hátrányt jelentett a portugál-magyar duónak, Tiago Monteironak és Tassi Attilának. A mezőny legfiatalabb versenyzője, Tassi, a szabadedzéseken a 17. és a 23. helyet szerezte meg, míg az időmérőn a 21. helyig jutott.

A szombati napon a motorosoké volt a főszerep, ugyanis a túraautó-világkupával párhuzamosan zajlott a 8 órás endurance motoros világbajnokság, így a túraautó-versenyzőknek volt ideje pihenni és felkészülni a futamokra.

Vasárnap újra a „super grid” vette át a pályát és az időjárás – a Hungaroringhez hasonlóan – megint nem volt kegyes a versenyzőkhöz: szél, eső és napsütés gyakori váltakozásával kellett megküzdeniük a rajthoz állóknak. A HELL-támogatott Honda csapatnak számos technikai gondja akadt a hétvége során; Tassi a vasárnap délelőtti első futamon a 18. helyen ért célba, míg a délutáni második futamot túlhevült motor miatt nem tudta befejezni. A harmadik futamon szintén motor-gondokkal küzdött a tehetséges magyar pilóta, így a 25. helyen zárta a hétvégét.

„A futamokon többször lesodródtam a pályáról a fűre, ami eltömítette a motor szellőzését, ezért az túlmelegedett, és ki kellett mennem a boxba. A második futamon már nem láttuk értelmét visszamenni a pályára 2 perccel a vége előtt, de a harmadik futamon is ki kellett egyszer mennem a boxba emiatt. Csalódott vagyok, nem ezt vártuk a hétvégétől, legalább egy pár pontot szerettünk volna szerezni, sajnos nem jött össze. Most van egy hetünk, hogy kitaláljuk, hogyan tovább. Bízom a csapatomban, biztos vagyok benne, hogy hamarosan rájövünk, hogyan lehetnénk jobbak. Addig is türelmesnek kell lennünk, és a legjobbat nyújtani, amit csak tudunk. Ezen leszünk.” – mondta Tassi Attila.

Ezúttal Tassi csapattársának sem sikerült pontszerző helyet elérnie a futamokon: Monteiro az első futamon 17., a második futamon 16., a harmadikon pedig szintén a 17. helyet szerezte meg.

Nincs sok ideje pihenni a csapatnak, ugyanis a hétvégén újra rajthoz állnak. Az FIA WTCR 4. versenyhétvégéjét Zandvoortban rendezik majd meg május 18-19-én.