LEGO Creator Expert Fiat 500 készlet érkezett

Egy lenyűgöző, életnagyságú Fiat 500 LEGO modell kíséretében mutatták be az ÚJ LEGO Creator Expert Fiat 500 készletet


⦁ Az 1:1 méretarányú ikonikus Fiat 500-as 189 032 LEGO kockából épült
⦁ A LEGO Creator Expert Fiat 500-as készletet, amely egy kis olasz sármot csempészett a LEGO járműkollekciójába, a Fiat szülővárosában, az olaszországi Torinóban mutatták be. A LEGO Creator Expert Fiat 500-as március 1-jétől a LEGO.com weboldalon keresztül és a LEGO boltokban is elérhető

Az új LEGO Creator Expert Fiat 500-as készletet egy életnagyságú, LEGO kockákból épült ikonikus Fiat 500-as kíséretében mutatták be, amely 189 032 LEGO kockából épült, a súlya pedig 400 kg. Az olaszországi Torinóban megtartott eseményt élő adásban közvetítette a Sky Media műsorvezetője, Federica Masolin, valamint Camillo Mazzola, a LEGO Olaszország és Cristiano Fiorio, a Fiat Chrysler Automobiles képviselője.


A Fiat és a LEGO Csoport együttműködésében megépített, 1:1 méretarányú, LEGO kockából épült Fiat 500-ast eredeti Fiat 500-as kormánykerékkel egészítettek ki, megépítése pedig 830 órát vett igénybe. Az életnagyságú modellt kiemelt helyen állítják ki a Fiat gyárban a klasszikus Fiat 500-asok között.


„A Fiat 500-as egy világszerte ismert ikonikus márka, amelyet először 1957-ben mutattak be, és azóta is egy időtlen, népszerű klasszikus. Fantasztikus dolog azt látni, hogy mindezt egy lenyűgöző új Creator Expert készlettel, és egy különleges életnagyságú LEGO modellel ünneplik a csodálatos Torinó városában – ez is azt jelzi, mennyire közkedvelt ez az autó” – mondta Pierre Normandin, LEGO dizájner.


Cristiano Fiorio, az FCA régiós marketingkommunikációs vezetője így nyilatkozott: „A Fiat 500-as történelmet írt, túlszárnyalta eredeti fizikai valóját, és belopva magát közönség szívébe egy nemzetközi ikonná vált. Ezt igazolja a modell legutóbbi kiállítása a New York-i Modern Művészeti Múzeumban. Jól tudjuk, hogy a LEGO Csoport gondosan válogat a nagy klasszikusok között, illetve, hogy a Fiat 500 nem csupán egy autó, hanem egy szimbolikus értékkel bíró művészi és kulturális jelenség, amely az olasz jókedvet testesít meg a világ minden pontján.”


Az 1960-as évek végén piacra dobott legendás Fiat 500F modell alapján megálmodott, haladóknak ajánlott szett korszerűsített extrákkal kiegészített belső térrel és napfénytetővel rendelkezik. Utóbbi lehajtásával az olasz napfényben fürdőzve autózhatunk az Amalfi-parton.
A 960 darabos modell minden olyan felszereléssel rendelkezik, amelyre egy európai út során szükség van: pótkerék, csomagtartó, felnyitható motorháztető, így a motort is ellenőrizhetik az építők.


A készlethez tartozik még egy összecsukható festőállvány színpalettával, illetve egy-egy festmény az autóról és a római Colosseumról. Ezek segítségével az építők nemcsak megörökíthetik kedvenc római helyszíneiket, hanem feleleveníthetik a régi nyaralások emlékeit is.


A készlet 11 cm magas, 24 cm hosszú és 11 cm széles. Ideális bármelyik LEGO autógyűjtő számára, aki az olasz kultúra rajongója.

A LEGO Creator Expert Fiat 500-as március 1-jétől érhető el a LEGO.com weboldalon és a LEGO boltokban.