Liszka Roland bajnoki címet szerzett a hétvégén

Október utolsó hétvégéjén összesen 5 versenyző képviselte a Hungarian Motorsport Academy (HMA) színeit szerte a világban: Zsigovits Norbert az amerikai Superenduro-bajnokságban dupla fordulóján vett részt, Losonczy Levente Olaszországban zárta a szezont, míg a többi akadémiai versenyző a hazai bajnokságokban ért el szép sikereket. Liszka Roland a Nyílt Nemzeti Enduro Bajnokság PRO2 kategória magyar bajnoka lett.

AUTÓSPORT

Losonczy Levente számára egy emlékezetes helyszínen, Imolában, a TCR Italy szezonzáró hétvégéjén fejeződött be az idei szezon. A szombat reggeli időmérő edzésen sajnos a folyamatos sárga, és piros zászlós félbeszakítások miatt alig tudott mért kört teljesíteni, így meg kellett elégednie a 17. rajthellyel. A pechszéria a szombati első futamon is folytatódott: az első sorból induló versenyző autója lefulladt a rajtnál, és a mögötte érkezők már nem tudták kikerülni az állva maradt autót, az ütközések következtében sajnos Leventének is fel kellett adnia a futamot.

A vasárnapi verseny már jobban kezdődött a számára: egy jó rajt után már a középmezőny elejével tudta tartani a tempót, ám az egyik csatában megsérült az autója, ami miatt egy körrel a verseny vége előtt a versenybíróság kiintette a bokszutcába. A szerencsétlen hétvége ellenére Losonczynak végül sikerült megtartania a 3. helyét a 25 éven aluli versenyzők bajnokságában, ami dicséretes eredménynek mondható az újonc évében.

Krepcsik Áron a RMC Hungary Club Sport bajnokság utolsó versenyén, Kecskeméten vett részt, ami remekül sikerült számára: a rendkívül szoros mezőnyben két futamgyőzelmet is szerzett, így magyar és a közép-európai zóna bajnoki cím után ebben a sorozatban is sikerült megszereznie az év végi elsőséget.

MOTORSPORT

Második versenyhétvégéjére készült Zsigovits Norbert az Egyesült Államokban, Idaho Falls-ban pedig már jelentős előrelépést sikerült elérnie. A pénteki napot a 8. pozícióban zárta az Expert kategóriában, de a szombati, új építésű pálya már sokkal jobban feküdt a stílusának. Az Expert döntőben elért 4. helyével sikerült kvalifikálnia magát a profik közé az esti döntőkbe, ahol tartani tudta a lépést a világelittel, így a nap végén a 12. hely lett az övé az összetett értékelésben.

Hétvégén Varsányban tartották a Magyar Enduro-bajnokság 5. fordulóját, a HMA támogatásával Liszka Roland is elindult, hogy ledolgozza a bajnokságban meglévő egy pontos hátrányát. A szombati és a vasárnapi napot is tökéletesen abszolválva a magyar és a szlovák mezőnyben is az abszolút első helyet szerezte meg mindkét napon, így a hétvége folyamán háromszor álhatott a dobogó legfelső fokára. Roland ezzel a Nyílt Nemzeti Enduro Bajnokság PRO2 kategória magyar bajnoka lett rögtön az első évben, ahogy kipróbálta magát a király kategóriában.

Katona Áron Kupon vett részt az MX Classic motocross versenyen. A jövő évben, a KTM gyár támogatását is élvező fiatal versenyző először versenyzett a felnőttek között egy MX2-es versenygéppel. A bemutatkozás remekül alakult a számára is: sikerült felvennie a versenyt az erősebb gépekkel, egy 3. és egy 5. helyet szerezve pedig kategóriájában az összetett értékelés élén végeznie.

A Hungarian Motorsport Academy versenyzőinek hétvégi eredményei:

AUTÓSPORTBajnokságHelyszínEredmények
Losonczy LeventeTCR ItalyImola1.futam: Kiesett2.futam: 21.
Krepcsik ÁronRMC Hungary Club SportKecskemétÖsszesítésben: 1. 
MOTORSPORT    
Katona ÁronKup MX ClassicKupÖsszesítésben: 1. 
Liszka Roland NoelMagyar Enduro BajnokságVarsánySzombat: 1.Vasárnap: 1.
Zsigovits NorbertAMA EndurocrossIdaho FallsExpert döntő: 8.Pro összesítés: 12.