Los Angelesben debütál a plug-in hibrid RAV4

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

Alaposan felrázza az őszt az év elején brutális környezetbarát modellinvázióval (vadonatúj Toyota RAV4, vadonatúj Toyota Corolla, vadonatúj Toyota Camry, vadonatúj Lexus ES és vadonatúj Lexus UX öntöltő hibridek) debütáló Toyota. Október végén Tokióban lesz először látható az abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás elektromos Mirai legújabb generációja és az LQ önvezető jövőautó tanulmány, november végén Los Angelesben pedig érkezik a sláger SUV plug-in hibrid elektromos változata, amelyet a gyártó minden idők legerősebb legerősebb RAV4 modelljének ígér.

Az autó Szuperszonikus Vörös színben tündöklik az előzetes fotón, így a vadonatúj RAV4 Plug-in látványa érzékletesen tükrözi az új PHV meglepő teljesítményét, lelkesítő gyorsulását, kezes irányíthatóságát és hibátlan stílusát.

A Toyota ezzel újabb darabot mutat be az elkövetkező évekre ígért plug-in hibrid elekromos és akkumulátoros elektromos modellinvázióból, miközben prémium márkájával, a Lexussal együtt már ma is ő kínálja a világ legszélesebb, Európában 20, világszerte 40 modellből álló öntöltő hibrid elektromos portfólióját. Ahogyan a Toyota és Lexus márkák magyarországi PR kommunikációs vezetője, Varga Zsombor forgalmaz: „Termékstratégiánk nem változott: a megfelelő terméket kínáljuk a megfelelő időben és a megfelelő helyen. Globális piacvezetők vagyunk a zöld meghajtások, ezen belül is az öntöltő hibrid elektromos járművek terén: mára több, mint 14 millió ilyen modellünk talált gazdára világszerte, amely többszöröse az összes többi autógyártó együttes elektromos autó értékesítésének. Meggyőződésünk, hogy jelenleg és a közeljövőben is az öntöltő hibrid elektromos hajtás marad a legpraktikusabb környezetbarát meghajtás, amely nem igényli a felhasználó szokások változását, azaz a ma még időigényes és korlátozott hatótávot jelentő külső töltést.. Hajtáslánc-platformunk azonban alkalmas a plug-in, az akkumulátoros és az üzemanyagcellás elektromos hajtásokhoz is amelyek fejlesztésében szintén piacvezetők vagyunk – ideértve a valamennyi részben vagy teljesen elektromos hajtást a közeljövőben forradalmasító szilárdtest akkumulátorokat is – és a piaci igények megjelenésével folyamatosan érkeznek majd ezen technológiákkal meghajtott modelljeink is.” .

Arról egyelőre nincs hír, hogy a jelenleg Európában és Magyarországon is 95%-ban öntöltő hibrid elektromos hajtással gazdára találó RAV4 plug-in hibrid elektromos változata érkezik-e Európába, és ha igen, mikor, ám az elmondottak alapján a piaci igények megjelenése esetén ennek nincs akadálya.