Magabiztos az RS Q8 külső megjelenéseImpozáns nyolcszögletű Singleframe hűtőrácsával, már alapkivitelben Manhattan-szürke kontrasztárnyalatra fényezett, RS-specifikus hűtőmaszkjával és fényes fekete, méhsejtmintázatú RS-rácsozatával az új Audi RS Q8 feltűnően magabiztos arculattal érkezik. Masszív, fényes fekete szélső légbeömlőnyílásai és matt alumínium pengeleme (blade) révén tökéletesen érvényesülhet az Audi Sport nagyméretű SUV-kupéjának atletikus karaktere.

A hátrafelé ereszkedő tetővonal erősen megdöntött D-oszlopokhoz csatlakozik és a kerékjáratok jellegzetes quattro-domborulataira (quattro-blister) támaszkodik. A karosszéria színére fényezett, RS-specifikus sárvédő-burkolatok elöl tíz, hátul öt milliméterrel szélesítik a karosszériát, helyet biztosítva a tekintélyes nyomtávok számára. Extrafelszerelésként 23 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák az RS Q8 erőteljes fellépését. Alapkivitelben az egybefüggő RS-küszöbborítások Manhattan-szürke színűek, még atletikusabb megjelenést kölcsönözve a karosszéria számára. Felül az RS-tetőlégterelő, míg az útfelület irányában a matt alumínium diffúzor-díszléccel és a jellegzetes ovális RS-kipufogóvégcsövekkel kialakított, RS-specifikus hátsó lökhárító szolgál markáns lezárásként. Az RS-tetőlégterelő a hátsó tengelyre kifejtett leszorítóerővel nagy sebességeknél is kiegyensúlyozott menetstabilitásról gondoskodik.

Az új Audi RS Q8 palettáján kilenc külső szín sorakozik, köztük egy normál- és nyolc metál, illetve gyöngyház-fényezéssel. A külső visszapillantó tükrök házai alapkivitelben alumínium felülettel készülnek, opcióként pedig a karosszéria színére vagy feketére fényeztethetők, de szénszálerősítésű műanyag (karbon) kivitelben is megrendelhetők. A fekete és karbon optikai csomag elemei a hűtőmaszkon, a pengeelemeken (blade), a diffúzor-díszlécen és a hátsó fénysávon (csak a karbon esetében) jelennek meg. Az optikai csomagok részeként az első és hátsó Audi-karikák és “RS” feliratok kívánságra egyaránt fekete bevonatot kaphatnak. Az Audi exkluzív kínálata számos további egyéni kialakítási lehetőséggel szolgál.

Az ügyfelek LED-technikájú fényszórók kétféle kivitele közül is választhatnak, az extrafelszerelésként rendelhető, sötétített RS-Matrix-LED fényszórók háromdimenziós nappali menetfényükkel egyfajta digitális karaktert sugároznak, akárcsak a hátsó lámpák. Utóbbiakat fényes fekete alapon húzódó fénysáv köti össze, szintén a far szélességét hangsúlyozva. Az RS-Matrix-LED fényszórók és a LED-technikájú hátsó lámpák dinamikus irányjelzőkkel készülnek, az autó nyitásakor és zárásakor pedig kifejező RS-specifikus fényanimációval szolgálnak.