Magyarországon is bemutatkozott a vadonatúj BMW X2

Márciusban debütált a kereskedésekben és a hazai közönség előtt a BMW X modellcsalád legújabb tagja, a BMW X2. A mind design mind technikai megoldások terén rengeteg izgalmas innovációt hozó vadonatúj BMW X2 modellel a bajor prémiumgyártó elsősorban a korban és lélekben fiatal, kalandokat kereső ügyfeleket szólítja meg.

A BMW által megalkotott Sports Activity Vehicle szegmens (SAV) újabb méretkategóriával bővült a bajor prémiumgyártó legkisebb terepkupéja, a BMW X2 megjelenésével. A bajor prémiumgyártó izgalmakban bővelkedő, magával ragadó és feltűnően karakteres újdonsága a dicső legendákra utaló dizájn megoldással márciusban érkezett a hazai utakra. A kalandokat és egyediséget kereső fiatalabb korosztály igényeit maximálisan kielégítő modell az ikonikus és divatépítő stílusjegyek izgalmas elegyével, öt motor-változattal, valamint kategóriája legmodernebb digitális felszereltségével indul hódító útjára.

A formabontó innovációkat felvonultató BMW X2 hazai debütálásának helyszínéül a monumentális köztéri állatszobrairól világszerte ismert Szőke Gábor Miklós vintage és ipari hangulatot árasztó tereket felvonultató budapesti stúdiója és showroomja szolgált, mely a Csepel Művek területén található.

„A BMW X2-es ismét egy olyan BMW modell, mellyel a márka egy új szegmensben jelenik meg elsőként, ahogy azt tette korábban az X3, X6, X1 és X4 modellekkel is. Az elmúlt évek értékesítési sikere bebizonyította, hogy a vállalat helyesen döntött, tavaly a globális értékesítés több mint 34%-át már az X modellek tették ki. Magyarországon az SAV/SAC modelljeink részaránya még magasabb, 37% volt, ami közel 1000 darab BMW X modell értékesítését jelentette 2017-ben. 2018 első két hónapjának bíztató számai, valamint a vadonatúj BMW X2-es modell megjelenése további növekedést hozhatnak, így biztosak vagyunk benne, hogy idén újabb értékesítési csúcsokat érhetünk el Magyarországon is” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a bemutató során.

Elragad és megigéz: a vérpezsdítő karakter

Az új BMW X2 minden szögből lebilincselő eleganciát sugall, miközben fellépése egy kidolgozott sportoló megjelenését idézi – a BMW X modellcsalád jellegzetesen erőteljes habitusával és a kupé modellek kecses sziluettjével karöltve. A hamisítatlan formanyelv összhangját a lekerekített kerékjárati ívek, a látványos kipufogóvégek, a hangsúlyos küszöbtoldatok, az elegánsan lejtő tetőív, a könnyed vonalvezetés és a keskeny ablaksáv egysége adja meg.

A SAV szegmens újdonsága büszkén viseli a BMW ikonikus modelljeinek stílusjegyeit, amelyeknek köszönhetően minden vezetési szituációban kimagaslik a tömegből. A most először elérhető M Sport és M Sport X felszereltségi csomagokkal raz ügyfelek még egyedibbé varázsolhatják az új BMW X2 vérpezsdítő karakterét.

A figyelem középpontjában két rendkívüli dizájn-megoldás tündököl: a bajor prémiumgyártó modelltörténetében az új BMW X2 az első négykerekű, amely fejjel lefelé fordítva, az aszfalt felé szélesedve öltötte magára a márka védjegyének számító hűtőrács párosát, miközben a C-oszlopokra felhelyezett emblémák a BMW 2000 CS és a BMW 3.0 CSL örökségét hirdetik.

Piaci bevezetés minimum 190 lóerővel

A BMW TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforrások magabiztos alapot nyújtanak az új BMW X2 lendületesen sportos karakterének. A modell piaci bevezetésekor a palettára egy benzines és két dízelüzemű hajtáslánc-változat kerül fel: a 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 126 – 134 gramm / km)*, valamint a 140 kW-os / 190 lóerős BMW X2 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 – 4,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 121 – 126 gramm / km)* és a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 xDrive25d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 133 – 139 gramm / km)*.

A két dízelmotort már az alapfelszereltség részeként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással és nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítja a gyártó, míg a benzinmotorhoz a duplakuplungos, hétsebességes Steptronic automataváltó sportosra hangolt változata jár. Bármelyikre essen is a választás, a három hajtáslánc-változat minden utazásból felejthetetlen kalandot varázsol.

A piaci bevezetéssel egy időben ráadásul az új BMW X2 motorpalettája újabb hajtáslánc-változatokkal gazdagodik: érkezik a háromhengeres benzinmotorral szerelt BMW X2 sDrive18i, illetve a négyhengeres szívekkel megáldott BMW X2 xDrive20i, a BMW X2 sDrive18d és a BMW X2 xDrive18d. A Sports Activity Coupé szegmens lélegzetelállító nóvumának benzinmotorra épülő teljesítmény-tartománya a BMW X2 sDrive18i modell 103 kW / 140 lóerő maximális teljesítményétől (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,3 liter / 100 km (5,9 – 6,2 liter / 100 km)1; kombinált károsanyag-kibocsátás: 138 – 144 gramm / km (135 – 141 gramm / km)1)* a BMW X2 xDrive20i modell 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményéig terjed (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 138 – 142 gramm / km)*, miközben a dízelmotorral hajtott BMW X2 sDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,5 – 4,6 liter / 100 km (4,5 – 4,7 liter / 100 km)2; kombinált károsanyag-kibocsátás: 119 – 121 gramm / km (118 – 124 gramm / km)2)* és a BMW X2 xDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,8 – 5,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 128 – 137 gramm / km)* motorházteteje alá egyaránt 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítmény költözik.

A hajtáslánc-változatokban rejlő kivételes agilitást és lendületes menetteljesítményt az új BMW X2 sportosra hangolt futóműve továbbítja az úttestre. A modellhez elérhető M Sport és M Sport X felszereltségi csomagok eközben már az alapfelszereltség részeként magukba foglalják a BMW M sport futóművet, amely feszesebb rugó- és lengéscsillapító-beállításokkal, valamint alacsonyabb hasmagassággal fokozza a vezetés élményét. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindez az új BMW X2 bármelyik hajtáslánc-változatához elérhető. Az ugyancsak opcionálisan megrendelhető Dinamikus Lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control) további 10 milliméter hasmagasság-csökkentést kínál, amelyet ügyfeleink vezetési stílusa szerint személyre szabható, egyedi futómű-beállítási lehetőségek egészítenek ki.

Kifinomult, modern és interaktív felszereltség

A bajor prémiumgyártó már az alapfelszereltség szintjén prémium minőséggel kényezteti ügyfeleit. Az M Sport és M Sport X felszereltségi csomagok utastéri kiváltságai között az Alcantara-borítással kiegészített, látványos kontraszt-varrással ellátott, apró hatszög-mintázatú antracit szövetkárpit is megtalálható, amely a műszerfalra és a középkonzolra is kiterjed. A BMW digitális technológiák terén felhalmozott átfogó szakértelmét a látványos műszerfal és a nagyméretű kijelzők harmóniája hirdeti. Az opcionális extrafelszereltség részeként ráadásul az újdonsághoz nem csupán a színes BMW Head-Up kijelző, de a BMW Connected és a BMW ConnectedDrive teljes szolgáltatás-palettája is elérhető.

Az új BMW X2 mindezeken felül csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerekkel teszi egyszerre könnyebbé és biztonságosabbá a vezetést. Zsúfolt autópálya-szakaszokon például a torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) veszi le a sofőr válláról a monoton araszolás terhét. Az intelligens technológia az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomag része, számos kamera-alapú vezetést támogató rendszer társaságában. Az új BMW X2 vezetőjének életét az ugyancsak opcionálisan megrendelhető parkolóasszisztens (Parking Assistant) is jelentős mértékben megkönnyíti, hiszen párhuzamos parkolás esetén automatikusan megtalálja a számára elegendő méretű helyet, ahova igény szerint magától be is manőverezi az autót.

A BMW X2-es árlistája

Modell Bruttó ár
X2 sDrive 18i 9 495 000,-Ft
X2 sDrive 20i 11 281 000,-Ft
X2 xDrive 20i 11 946 000,-Ft
X2 sDrive 18d 10 419 000,-Ft
X2 xDrive 18d 11 246 000,-Ft
X2 xDrive 20d 12 698 000,-Ft
X2 xDrive 25d 13 056 000,-Ft