Már Budapesten is elérhető a SHARE NOW autómegosztó hálózat

Egyetlen közösségi autó 4-6 parkolóhelyet szabadít fel a nagyvárosokban – Az autómegosztók nélkülözhetetlenek egy jól működő közlekedési rendszer létrehozásához

A Budapesten működő DriveNow is csatlakozott az Európa 16 városában működő, több mint 14 ezer autót működtető car sharing rendszerhez, a SHARE NOW-hoz. Az új rendszerben már kilométerkorlát nélküli napidíjas csomagok is elérhetőek, ráadásul a közösségi autósoknak immár az országos autópálya-használatért sem kell külön fizetniük, ami a főváros határain kilépve lényegesen nagyobb szabadságot jelent majd az ügyfeleknek.A közösségi autózás valóban a saját autó alternatívájává válik: több európai városban, ahol a szolgáltatás elérhető, az ügyfelek több mint 10 százaléka tett le az autóvásárlásról.

SHARE NOW néven folytatja tovább működését márciustól Budapest népszerű prémium autómegosztója, a DriveNow – jelentette be a BMW Csoport és a Daimler AG együttműködésében létrejött SHARE NOW magyarországi vezetése mai sajtótájékoztatójukon. Ez lényegesen több egyszerű névváltásnál: a felhasználók immár napidíjas csomagokat is választhatnak, amelyeknél nincs kilométermegkötés, és a foglalásnál fizetendő biztosítási összeg ezentúl legtöbb modelljük esetében az országos autópályahasználatot is fedezni fogja.

„Nagyon örülünk, hogy Budapest is csatlakozik a DriveNow és a car2go nemzetközi egyesüléséből létrejött SHARE NOW rendszeréhez. A váltással lényegesen több értéket fogunk tudni kínálni az ügyfeleinknek, mind az autóflottában elérhető modellek számát, mind az autók elérhetőségét tekintve” – kommentálta a bejelentést Oliver Reppert, a SHARE NOW ügyvezetője. Hozzátette: a nemzetközi integrációs folyamat mindenütt sikeresen lezajlott, és immár SHARE NOW név alatt örömmel folytatják az együttműködésüket a Wallis Csoporttal is a jövőben.

A sajtótájékoztatón Fischer Péter, a SHARE NOW magyarországi vezetője a szolgáltatásfejlesztés hátterébe adott betekintést. „A siker kulcsa a tapasztalataink szerint az, hogy milyen fokú szabadságot és mobilitást tudunk biztosítani a felhasználók számára. Ezért térben, időben és hozzáférésben is igyekeztünk nagyobb mozgásteret teremteni az ügyfeleinknek”.