Már hazánkban is elérhető a világ egyik legbiztonságosabb autója

Megérkezett Magyarországra a prémium kategóriás szabadidőautó, a Volvo XC60 második generációs kiadása. Az előd rendkívül sikeres karriert futott be az elmúlt nyolc évben, ugyanis Európa legkeresettebb prémium középkategóriás szabadidőjárművévé lépett elő. „Ez idő alatt világszerte csaknem egymillió, Magyarországon pedig több mint 3500 darabot értékesítettek belőle. Az XC60 jelenleg a Volvo globális eladásainak mintegy 30 százalékát teszi ki” – jegyezte meg Sallai Sándor, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A genfi autószalonon bemutatott  az egyik legbiztonságosabb típusnak számít kategóriájában, mert számos fejlett vezetéstámogató rendszerrel büszkélkedhet. „A trendek azt mutatják, hogy a vásárlók egyre inkább tisztában vannak a biztonsági asszisztensekkel, illetve azok fontosságával. Éppen ezért egyre többen keresik az ilyen téren is gazdag felszereltséget kínáló autókat” – hívta fel a figyelmet a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Fontos fejlesztések

A Volvo XC60-ason számtalan fejlesztést hajtottak végre. Ezek érintették a modell által kínált vezetéstámogató asszisztenseket is. Az XC60-as City Safety rendszerét például kiegészítették az aktív kormányzás-támogatás funkcióval, mely akkor lép működésbe, ha az automatikus vészfékezés önmagában képtelen megelőzni az ütközést az autó előtt felbukkanó akadállyal. A Volvo holttérfigyelő rendszere (BLIS) mostantól szintén kormányerő-rásegítéssel mérsékli a sávváltás során fellépő ütközési kockázatot. „A rendszer figyelmezteti a vezetőt a sávelhagyásra és kormányerő-rásegítéssel segít visszatérni a saját sávjába, elkerülve a szemből érkező járműveket” – tette hozzá Sallai Sándor.

Gazdag motorválaszték, ízléses belső

A Volvo XC60-ashoz kínált motorkínálat igen széles. Az első darabok 190 lóerős és 235 lóerős dízelmotorokkal lesznek elérhetőek. Később 245 lóerős, valamint a turbófeltöltővel és kompresszorral egyaránt felszerelt 320 lóerős benzines erőforrással egészül ki a kínálat. A zöld hajtást előnyben részesítő vásárlók akár hálózatról is tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal is megvásárolhatják a Volvo XC60-ast. Ezzel a hajtáslánccal álló helyzetből 5,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

A XC60 belső terét a stílusosság és kényelem jegyében tervezték meg. Ennek megfelelően tapintásra és szemnek kellemes anyagokat használtak fel. „A Volvo szabadidőautója igazi skandináv hangulatot sugároz. Az új CleanZone négyzónás klímaberendezés pedig kiszűri a beáramló levegőből a káros szennyező anyagokat és részecskéket, így belül minden esetben friss levegőt élvezhetnek az utasok” – hangsúlyozta a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Az új Volvo XC60 gyártása április végén kezdődött a Volvo svédországi üzemében. Az első időkben a modell csak nagyobb motorokkal és gazdagabb felszereltségben érhető el, így az indulóára 13 933 000 Forint.

A Duna Autó Zrt. kínálatából választhatnak új autókat az érdeklődők és 19 márkaszervizben várják a szakképzett alkalmazottak az autójavítással kapcsolatos kérdéseket. Az országosan és regionális szinten is egyedülálló márkaválaszték (Alfa Romeo, Fiat, Honda, Hyundai, Kia, Lada, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Volvo, DasWeltAuto) és számos kiegészítő szolgáltatás mellett egy márkafüggetlen karambolos javítóközpont is helyet kapott az Óbuda szívében található cég, négyhektáros telephelyén. Hazák egyik legnagyobb márkakereskedésének szervizeiben évente több mint 30 ezer autót javítanak meg.

A Duna Autó Zrt. 240 embert foglalkoztat, emellett szívesen látnak érdeklődő, nappali tagozatos hallgatókat duális képzéskeretein belül a Zsigmond Király Főiskola gazdálkodási és pénzügyi alapképzési szakairól. A szakmai gyakorlatok terén pedig a Váci SZC Király Endre Szakgimnáziummal és Szakközépiskolával, a Fáy András Közlekedésgépészeti Szakgimnáziummal, valamint a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnáziummal és Szakközépiskolával működnek együtt. A cég árbevétele tavaly 14 milliárd forint volt és bevételének egy részét társadalmi szerepvállalásra fordítja. Többek között szabadidős tömegrendezvényeket, egészségügyi és oktatási programokat is támogatnak.