Már készülnek a legújabb 8-as BMW-k

Dingolfingban a BMW 8-as Gran Coupé, a BMW M8 Competition Coupé és a BMW M8 Competition Cabrio sorozatgyártása is beindult.

2019. július 1-jén a BMW Group Dingolfingban működő gyártósorai az új BMW 8-as sorozat nem kevesebb, mint három új tagjával gazdagodtak: a BMW 8-as Gran Coupé mellett a BMW M8 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 – 10,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 238 – 242 gramm / km)* és a BMW M8 Competition Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,6 – 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 – 246 gramm / km)* sorozatgyártása is megkezdődött. Az alsó-bajorországi üzemben készülő luxus sportkupék száma ezzel ötre nőtt, miközben már az új BMW 8-as sorozat hatodik modellváltozata is a küszöbön áll: a BMW M8 Gran Coupé még idén bemutatkozik a nagyközönség előtt. A nagyteljesítményű, négyajtós luxus sportkupé érkezésével a Dingolfingban működő üzem a BMW Group luxusautókat gyártó hálózatának abszolút elsőszámú létesítményévé lép elő, amely még tovább erősíti a szegmensben a bajor prémiumgyártó modellújítási tevékenységét.

A BMW 8-as Gran Coupé

A Dingolfingban készülő BMW 8-as Gran Coupé két világ tökéletes harmóniáját teremti meg: a négyajtós luxuskupé egy telivér sportautó, amely még a hátsó üléssorban is egy fejedelmi luxuslimuzin kényelmével kecsegtet. A BMW 8-as Gran Coupé 231 milliméterrel hosszabb és 61 milliméterrel magasabb, mint az új BMW 8-as Coupé, miközben 28 milliméterrel szélesebb hátsó tengelye új tömegtermelési rekordot állít fel: a BMW 8-as Gran Coupé a valaha készült legszélesebb hátsó tengellyel szerelt BMW modellként érkezik meg az utakra.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető panoráma üvegtető – amely az új BMW 8-as sorozat modellpalettáján kizárólag a BMW 8-as Gran Coupé kiváltsága – a szélvédő és a hátsó ablak teteje között egybefüggő üvegfelületet alkot, amelyet a minél pontosabb illesztés érdekében már a karosszéria fényezése előtt végleges helyére integrálnak a mérnökök. A BMW 8-as Gran Coupé ráadásul mindössze 70 kilogrammal nyom többet a mérlegen, mint az új BMW 8-as Coupé megegyező hajtáslánc-technológiával szerelt változata – többek között az alumíniumból készült ajtóknak és az SMC műanyagból készült csomagtérajtónak köszönhetően.

A BMW 8-as Gran Coupé a kivételes menetteljesítmény és a hosszú távon is fejedelmi menetkomfort tökéletes harmóniájának ígéretét leginkább a hátsó üléssorban ülve váltja valóra: a hátsó üléssorban két teljes értékű ülés várja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit, páratlan oldaltartással és integrált fejtámlákkal.

Dingolfingbana BMW 8-as Gran Coupé az új BMW 5-ös sorozat, az új BMW 7-es sorozat és az új BMW 8-as sorozat hajtáslánc-technológiáival osztozik a gyártósorokon. A négyajtós luxus sportkupé a közeljövőben a müncheni központú vállalatcsoport várakozásai szerint az új BMW 8-as sorozat globális értékesítési eredményeinek több mint felét teszi majd ki, és mint ilyen, rövid időn belül a legnagyobb darabszámban gyártott 8-as BMW-vé érik. A BMW 8-as Gran Coupé kiváltképp népszerűnek ígérkezik az Egyesült Államokban, ahol a bajor prémiumgyártó a nemzetközi piacra gyártott modellek mintegy harmadát kívánja értékesíteni, a közel-keleti régiót és a nagy-britanniai piacot is megelőzve e téren.