Második szintű autonóm mobilitás és kapcsolódás

A jövő autója több egyszerű elektromos járműnél: szó szerint magasabb szintre lép, mint a kategória első olyan típusa, amely 2. szintű autonóm vezetési funkciót kínál, a városi forgalomban érvényesítve a technológia minden előnyét.

Előre tekintő kamera technológia felügyeli a jármű minden aspektusát, hosszában és oldalirányban egyaránt. Az intelligens adaptív tempomat (iACC) reagál az autókra, kerékpárosokra vagy gyalogosokra, és a helyzettől függően lassít vagy gyorsít. A Lane Centering funkció a sáv középpontjában tartja a járművet, amennyiben a sáv szélét jelző festések tisztán azonosíthatók.

Az intelligens sebesség-támogatás azonosítja a sebességkorlátozásokat, és javaslatot tesz azok betartására. A városi holttér-figyelő rendszer pedig ultrahangos érzékelők segítségével érzékeli az akadályokat, és a külső visszapillantó tükörben megjelenő háromszöggel figyelmeztet rájuk. A vezető éberség-felügyeleti rendszer a műszerfalon megjelenő riasztással javasol pihenőt, ha a vezető fáradt.
Végezetül a 360 fokos panoráma szenzor madártávlati képen jeleníti meg az akadályokat parkolás vagy összetett manőver végrehajtása során.

Az új 500 az FCA csoport első olyan járműve, amelyet az új UConnect 5 infotainment rendszerrel: a jövő felhasználói számára tervezett, csatlakoztatott platformmal szereltek fel. A teljességgel új ügyfélélmény megvalósítása érdekében kifejlesztett rendszer a könnyen és ösztönösen használható, rendkívüli mértékben testre szabható Android Automotive operációs rendszert alkalmazza. A funkciók és alkalmazások megjelenésének módosítására például widgeteket használhatunk.
Egy szóval: az 500-as zökkenőmentesen képes integrálni az Ön okostelefonját 10,25 colos nagyfelbontású érintőképernyőjén, amely vízszintes tájolásával tökéletesen illeszkedik a műszerfal vonalaihoz.

A bevezetési változat Natural Language kezelőfelülete fejlett beszédfelismerő rendszerrel bír, amelyen keresztül szóban módosíthatjuk a paramétereket, állíthatjuk be a klímaberendezést vagy választhatjuk ki kedvenc zeneszámunkat.