Megérkezett az ötödik Caddy

A VW Haszonjárművek márka a Caddy progresszív, ötödik generációját mutatja be.

Minden részlet az alapoktól kezdve új, mivel a bestseller most először a moduláris keresztirányú platformon (MQB) alapul. Az MQB-nek köszönhetően az új csúcstechnológiák most megtalálják az utat a modellcsaládba. Az innovatív járművezető-asszisztens rendszerek növelik a biztonságot és megkönnyítik a vezetést; a hálózatba kapcsolt információs és szórakoztató rendszerek és a digitalizált vezérlőrendszerek a Caddy-t egy kerekeken guruló okostelefonná változtatják; egy új kettős adagolási technika tisztábbá teszi a TDI motorokat, mint valaha. Külsőre egy teljesen új és feltűnően sportos formát kapott. Ugyanakkor a belső tér is jelentősen javult. A Caddy sokoldalú, egy svájci bicska városi szállító kisteherautók és a családi MPV-k között.

„A jelentős térnövekedéssel, a részletek abszolút tökéletesítésével, az új technológiákkal és az új dinamikus dizájnnal az új Caddy hatalmas lépést tesz előre” – mondta Sedran, a Volkswagen Haszonjármű márka vezérigazgatója. „Ez lehetőséget teremt arra, hogy a Volkswagen haszonjárművek részesedése növekedjen a városi kisáruszállítók A szegmensében és a kompakt MPV-k piacán az egész világon” – magyarázza Heinz-Jürgen Löw, az Értékesítési és Marketing Igazgatóságtagja. Az új Caddy még ez évben megjelenik a márkakereskedésekben.

Karizmatikus kialakítás és új külső elemek

Az MQB platformra való váltás az új Caddy dinamikusabb megjelenésű arányaiban látható. A tervezők kihasználták az MQB platform által kínált izgalmas technikai lehetőséget egy teljesen átalakítottjárműkarosszéria létrehozására – amely karizmatikusabb, mint valaha. A cw-érték 0,33-ról 0,30-ra csökkent, a Caddy új referenciaértéket állít fel az ilyen típusú járművekre.

A tervezés és a specifikáció szempontjából a Caddy külső része számos új funkcióval rendelkezik. Ide tartoznak a tolóajtók és a csomagtér ajtó elektromos zárása, valamint egy panoráma napfénytető az első és a második üléssor felett – különösen nagy, 1,4 négyzetméteres üvegfelülettel. Újdonságok: akár 18 collos könnyűfém keréktárcsák, és – a magasabb felszereltségi szinteknél alapkivitelként – új LED fényszórók és LED hátsó lámpák. Első ízben elérhető a Keyless Access (Kessy) kulcs nélküli gyújtás- és zár rendszer, valamint a „Digital Cockpit” (digitális pilótafülke).

Új megnevezések – „Caddy”, „Life” és „Style”

Az új Caddy újból megjelenik, mint Cargo (zárt felépítményű dobozos furgon), Kombi (utastér ablakokkal) és különféle személygépkocsi-változatok (MPV) formájában. A személygépkocsi felszereltségi szintjeinek megnevezését átalakították: az alapmodell a jövőben a „Caddy” lesz; ezt követi a „Life” specifikáció és végül a prémium „Style” zárja a sort. Valójában az összes modell még jobban felszerelt, mint az előző modell azonos szintű változata.

Nagy belső tér, digitalizált csúcstechnikás pilótafülkével

Belül, az univerzális modell ötödik generációja az új csúcstechnológiás megoldásokkal és az észrevehetően nagyobb térkínálattal nyűgöz le. A hosszú változat – a Caddy Maxi – például most akár kéteuro raklap számára is helyet kínál, amelyeket opcionálisan középen és hátul keresztben, közepén keresztben és hátul hosszirányban lehet berakni. A kijelző és a vezérlőelemek teljesen átalakultak: a vezető és az első ülés utasai közötti interaktív interfészeket az új „Digital Cockpit” (opcionálisan teljesen digitális eszközök), valamint a rádió- és információs szórakoztató rendszerek képezik (méretük 6,5 és 10 hüvelyk közötti). A „Digital Cockpit” (digitális vezetőfülke) és a legfeljebb 10 collos navigációs rendszeregyesítése egy új digitális kijelzőkből és kezelőelemekből álló környezetet hoz létre: ez az „Innovation Cockpit”. Az integrált eSIM-mel rendelkező online csatlakozási egységen (OCU) keresztül az infotainment rendszerek hozzáférhetnek a „Volkswagen We” mobilonline szolgáltatásaihoz és funkcióihoz, vagyis az új Caddy „mindig csatlakoztatott”.

Egy másik új funkció a Caddy-n: digitális gombok a fény, az audio és a menü funkcióihoz. A fényszóró kapcsoló kiszolgálta az idejét, és a kormánykerék bal oldalán lévő Light & Sight gombok első sorozata most átveszik a szerepét. A központi vezérlőrendszer különféle elemei nagyon gyorsan és egyszerűen elérhetők a közvetlen hozzáférést biztosító gombokkal. Ezen felül a LED belső világítás, ergonomikus ülések és a külső 230 V-os tápegység javítja a fedélzeten töltött időt. Egy új funkció a tetőventilátor, amely jobb klímaszabályozást és gyorsabb helyhez kötött szellőzést biztosít a hátsó részben.