Mégsem Milano lesz a neve az április 10-én bemutatott Alfa Romeonak?

BREAKING! Mégsem Milano lesz a neve az április 10-én bemutatott Alfa Romeonak, hanem Junior!

Exkluzív Alfa Romeo podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

Az Alfa Amore információi szerint az Alfa Romeo egy hétfő este kiadott sajótközleményben jelentette be, hogy az utolsó utáni pillanatban, a sajtóbemutatót követően átnevezi vadonatúj modelljét. Mindennek oka az, hogy egy olasz kormánytisztviselő a napokban kijelentette, hogy a „Milano” név használatát – amelyet a márka nemrég bemutatott új kompakt sportautójához választott – törvény tiltja.

Annak ellenére, hogy az Alfa Romeo úgy gondolja, hogy a név megfelel minden jogszabályi követelménynek, és vannak sokkal fontosabb kérdések, mint egy új autó neve, úgy döntöttek, hogy a “kölcsönös megértés jegyében” Milano helyett Juniornak fogja hívni az autót.

A sajtóközlemény nem tér ki arra, hogy a napokban Olaszországban politikai kérdés lett az új Alfa Romeo neve, miután azt is bejelentették, hogy az autót Lengyelországban gyártják majd. Ezt már régóta lehetett tudni, de az olaszok, mintha csak a bemutató napján szembesültek volna ezzel. Adolfo Urso gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette, hogy egy Lengyelországban gyártott autót nem lehet Milanónak hívni, mert az a vásárlók megtévesztése.

Bővebben hamarosan.

Az új Alfa Romeo Milano is megérkezett